Öne Çıkanlar 2024 Yılı KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Sınavı Soru ve Cevapları Özel Öğrenci Barınma Hizmeti Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Hastane Randevu Sistemi BİM

Yerel ve Ulusal Projeler (15 Şubat 2024)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük imzalı resmi yazıda ''Sendikamıza, Bakanlığınıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere yerel ve ulusal projelere katılmaları yönünde Milli Eğitim Müdürlükleri ve Mülki Amirliklerce baskı yapıldığı yönünde bilgiler gelmektedir.

Okullarımızda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz zaman zaman yerel ve ulusal düzeyde yapılan projelere katılmakta, bu durum ise öğrencilerin akademik ve bilimsel gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Ancak, bir çok ilimizde bu durum yarış haline dönüşmüş durumdadır. Özellikle milli eğitim müdürlükleri tarafından ilçe ve okullara kontenjanların belirlendiği, bu kontenjanların doldurulması için okullara ve öğretmenlere baskı yapıldığı gözlemlenmiş, bu durumun ise öğretmenler üzerinde olumsuz etki yarattığı, proje hazırlamanın eğitim öğretim faaliyetlerinin önüne geçtiği ve nitelikten ziyade niceliğin ön plana çıkmasına sebebiyet verdiği görülmüştür.

Örneğin; İstanbul ilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan planlamada ulusal bir projede tüm ilçelere kontenjan belirlenmiştir. Bu planlamada Bahçelievler'e 3316, Beyoğlu'na 1122, Esenler'e 3032, Küçükçekmece'ye 5009, Esenyurt'a 10387 kontenjan verilmiştir. Aynı şekilde tüm ilçelere kontenjanlar verilmiş, ilçe milli eğitim müdürlükleri de okullara göre bu kontenjanların dağılımını yapmıştır. Bu durum hemen hemen tüm illerimizde aynen uygulanmıştır.

Proje hazırlamanın aşamaları dikkate alındığında uzun süreli çalışma gerektirdiği, bu çalışmalarda gönüllülük ilkesinin ön planda tutulmasının önemli olduğu gözetildiğinde kontenjan belirleme uygulamasına ivedilikle son verilmesi gerektiği aşikardır. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri öğretmenlerimizi baskı altında tutacak uygulamalardan kaçınmalı, aksine öğretmenlerimizin motivasyonlarını artıracak, eğitim öğretimin kalitesini artıracak uygulamalar yapmalıdır.

Bu bağlamda; il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yerel ve ulusal proje hazırlamada kontenjan belirleme uygulamalarına son verilmesi konusunda ivedilikle uyarılması hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
Yerel Ve Ulusal Projeler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.