Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı A101 23 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler sağlık personeli Hakmar Express 27 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler öğretmen

Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okulların Kontenjan Girişi (29 Şubat 2024)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Ömer Faruk YELKENCİ imzalı resmi yazıda ''2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için Bakanlığımıza bağlı güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Ortaöğretime Geçiş Esasları" başlıklı 20 nci maddesi ve "Kontenjan Belirleme" başlıklı 25 inci maddesi hükümleri esaslarına göre yapılmaktadır.

Bu kapsamda; Bakanlığımız e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi üzerinde Kurum İşlemleri/Kayıt İşlemleri sekmesinde yer alan "Özel Yetenekli Öğrenci Kayıt Kontenjan Girişi" ekranlarından bu okullarımızın kontenjan girişi yapılabilecek şekilde düzenleme yapılmıştır. e-Okul sistemi bugün itibari ile kontenjan girişlerine açılmış olup giriş ekranı 26 Mayıs 2024 Pazar günü kapatılacaktır. İlgili okullara duyurulması ve kontenjan girişlerinin süresi içeresinde yapılması hususunda; bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.