Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Yönetici Atama Yönetmeliği ve Yer Değişikliği Kılavuzunun Yayımlanması (18 Ocak 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN’in 2023 Eylül ayında Eskişehir Öğretmenler Odası Buluşmalarında belirttiği ve yine Van ili ziyaretinde dile getirdiği açıklamaya göre “Yöneticiler, okul müdür ve müdür yardımcılarının il dışı tayinlerinde yine aynı şekilde kurum müdürü veya müdür yardımcısı olarak yer değişikliği talebinde bulanabileceklerdir.” ifadelerinde bulunmuş, kurum yöneticilerine yönelik Atama Yönetmeliğinde değişiklik yapılacağını belirtmiştir.

Sayın Bakanın açıklamalarına rağmen hâlâ yeni bir yönetmelik ve kılavuz yayınlanmamıştır. Yer değişikliği için müracaat bekleyen kurum yöneticileri; herhangi bir mağduriyet yaşamamak, tercih yapıp yapmama konusunda kesin karar verebilmek ve yol haritası oluşturmak adına açıklanacak yeni yönetmeliği ve kılavuzu beklemektedir.

Oluşan belirsizliğin giderilmesi adına Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN’in açıklamalarından yola çıkarak yapılacak değişikliklerin bir an önce duyurulması, yer değişikliği kılavuz ve takviminin yayımlanması ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.