Öne Çıkanlar MEB EYT memurlar Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer

Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) ve Görevlendirme İşlemleri (22 Şubat 2023)

Daire Başkanı Bakan a. Dilaver DÖRTOK imzalı resmi yazıda "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bölgedeki 11 (onbir) ilimizi etkileyen depremler nedeniyle 05.03.2023 tarihinde yapılacağı 19/01/2023 tarihli ve E-62287460-903.02.01-68735639 sayılı yazımız ile duyurulan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavının (EKYS) ileri bir tarihe ertelendiği daha önce duyurulmuştur.

Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği'nin "Yazılı sınav duyurusu ve başvuru" başlıklı 17'nci maddesinin birinci fıkrasında; "Yazılı sınavlara ilişkin duyuru, sınav tarihinden en az otuz gün önce Bakanlığın internet sitesinde ilan edilir." denilmektedir. 

Bu hüküm çerçevesinde sürece bağlı olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından belirlenecek yeni sınav tarihi duyurulacaktır.

Diğer taraftan, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri gereği özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atama ve yönetici görevlendirmeleri ile diğer eğitim kurumlarına yönetici görevlendirmelerine ilişkin takvim yine sürece bağlı olarak belirlenerek yayınlanacaktır. Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.