Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

2022 Yılı İkinci Altı Aylık Asgari Ücret Miktarı Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran 2022 tarihinde saat 16.00'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı ve "Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 25 artış yapıyoruz. Buna göre net asgari ücret 5 bin 500 TL olacaktır." dedi.

01 Temmuz 2022 Tarihli ve 31883 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te asgari ücretin yürürlüğe girme tarihiyle ilgili ifadeler, "Asgari ücret başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer" şeklinde değiştirildi.

Dolayısıyla yeni asgari ücret rakamı 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla geçerli.

Türk-İş yeni asgari ücretin net 6 bin 391 liranın altında kalmamasını; Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) dengeli bir artış yapılmasını istedi.

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, dünkü toplantının ardından tüketici enflasyonuna dikkat çekerken "Enflasyon oranlarını ortaya koyduk.Komisyonda, net bir rakam üzerinde değerlendirme yapılmadı. İşveren tarafı da net bir rakam söylemedi. Biz enflasyon ve alım gücünün dikkate alınarak yeniden bir değerlendirme yapılmasını istedik. Geldiğimiz noktada işverenlerin istekleri oldu. 6 bin 391 lira açlık sınırını ifade ettik" şeklinde konuşmuştu.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ise "TİSK olarak görüşlerimizi Komisyona aktardık. Yarın da görüşmelerimiz devam edecek. Umarım ülkemiz ve çalışanlarımız için güzel ve dengeli bir asgari ücret belirlenir." ifadelerini kullanmıştı.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise yazılı açıklamasında "Çalışanların beklentilerinin karşılanması gerektiği konusunda TİSK olarak tam bir mutabakat içerisindeyiz. Dengeli bir asgari ücret tespiti yapılması konusunda TİSK elini taşın altına koyacaktır." demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.