Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı atama 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu emekli

6808 Sayılı Karar Resmi Gazete'de

6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören illerdeki yetiştiricilere yem desteği verilmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 5488 sayılı Tarım Kanunu'nun 19'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

16/2/2023 TARİHLİ VE 6808 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ

KARAR

Amaç ve kapsam

MADDE 1- (1) Bu Karar, 6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine hayvanlık faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak, verimliliğini artırmak ve hayvan sağlığı ile refahını temin etmek amacıyla, 6/2/2023-31/12/2023 tarihleri arasında bir defaya mahsus olmak üzere hayvan başına yem desteği yapılmasına ilişkin hususları kapsar.

Uygulamaya ilişkin esaslar

MADDE 2- (1) Hayvancılık Bilgi Sistemi içerisinde yer alan TÜRKVET veri tabanına kayıtlı yetiştiricilere, sisteme kayıtlı hayvan sayılarını aşmamak ve üst sınırı Tarım ve Orman Bakanlığınca (Bakanlık) belirlenmek üzere yem desteği yapılır.

(2) Yetiştiricilere, bir defaya mahsus olmak üzere büyükbaş (sığır, manda) için 500 TL/baş, küçükbaş (koyun, keçi) için 50 TL/baş destekleme ödemesi yapılır.

(3) Bakanlık il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerince hayvan miktarlarına ilişkin onaylanan hak edişe esas icmal listeleri, ilgili il tarım ve orman müdürlüğü tarafından Bakanlığa gönderilir. Hak ediş düzenlenmesine ve depremden etkilenen yerleşim yerlerinin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından belirlenir.

(4) Onaylı hakedişe esas icmal listelerinde belirtilen tutarlar, yetişticilere Bakanlık tarafından T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Banka) aracılığıyla ödenir.

Finansman ve ödemeler

MADDE 3- (1) Bu Karar kapsamında yapılacak desteklemeye ilişkin ödemeler için gerekli kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılık desteklemeleri için ayrılan destekleme bütçesinden karşılanır.

(2) Haksız yere yapılan ödemeler, ödeme tarihinden itibaren, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un 51'inci maddesinde belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanuni faizi ile birlikte geri alınır. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan belge veya belgeleri düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler, geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulurlar.

Diğer hususlar

MADDE 4- (1) Bu Karar kapsamında desteklemelerin yapılması, gerekli tedbirlerin alınması ve uygulamadaki tereddütlerin giderilmesinde Bakanlık yetkilidir.

Yürürlük

MADDE 5- (1) Bu Karar 6/2/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6- (1) Bu Karar hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.