Öne Çıkanlar Özel Öğrenci Barınma Hizmeti 2024 Yılı KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Sınavı Soru ve Cevapları Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü yüz yüze eğitim Hastane Randevu Sistemi

8040 Sayılı Karar Resmi Gazete'de

Ekli ‘İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli”nin 1/1/2024 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe konulması ile 30/12/2022 tarihli ve 6622 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 474 sayılı Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanunun 1 inci ve 2 nci maddeleri ile 4458 sayılı Gümrük Kanununun 15 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli

A- AÇIKLAMALAR

1. SÜTUN : ''POZİSYON NUMARASI''

İstatistik pozisyonlarına bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin ilk sütununda 12 rakamlı kod kullanılmıştır. İlk altı rakam Armonize Sistem Nomanklatürü kodunu, 7-8'inci rakamlar AB'nin Kombine Nomanklatür kodunu, 9-10'uncu rakamlar darklı vergi uygulamalarımız nedeniyle açılan pozisyonları gösteren kodlarını, 11-12'nci rakamlar ise istatistik kodlarını göstermek için kullanılmıştır.

2. SÜTUN : ''EŞYANIN TANIMI''

Bu sütunda, Armonize Sistem Nomanklatürünün pozisyon ve alt pozisyonları ile Kombine Nomanklatür ayırımları, milli ihtiyaçlar için açılan alt pozisyonlar ve istatistik pozisyonları gösterilmiştir.

3. SÜTUN : ''ÖLÇÜ BİRİMİ''

Bu sütunda Avrupa Birliği Kombine Nomanklatüründeki ölçü birimleri aynen alınmış olup, tekstil fasıllarında çift ölçü birimi kullanılmıştır.

4. SÜTUN : ''KANUNİ VERGİ HADDİ''

Bu sütunda, 14.05.1964 tarih ve 474 sayılı Kanun ile tespit edilen vergi hadleri gösterilmiştir. Uygulamada, sadece listelerdeki ''Pozisyon No'', ''Eşyanın Tanımı'' ve ''Ölçü Birimleri'' sütunları esas alınacaktır.

B- Türk Gümrük Tarife Cetvelinde bu CK ile yapılan değişikliklerle getirilen hükümlere uymayan Bağlayıcı Tarife Bilgileri bu Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yürürlükten kaldırılmıştır.

Karara https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/12/20231230M1-1.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.