Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Derhal Toplanmalıdır

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Hizmet-İş’in kuruluşu Türkiye emek hareketine bir zenginlik ve farklı bir boyut katmış, belediye emekçileri ve tüm emekçiler için hayırlı bir başlangıç olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız inat ve ısrarla memurlar için çalışanlar için hep şunu söylüyor, 'enflasyona çalışanlarımızı ezdirtmeyeceğiz.' Temmuz ayı için ben de buradan sesleniyorum. Asgari Ücret Tespit Komisyonu derhal toplanmalıdır. Asgari ücrete yapılacak olan artışla bütün çalışanların hakları ve ücretleri aynı oranda artırılmalıdır. Bunu yapmak bizim sorumluluğumuzdur, biz talep edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizim önümüze koyduğu taahhütlerinin gereği olarak bunu yapacağız.

KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Kamuda çalıştığı halde kapsama alınmayan yemekhanede çalışan, HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) çalışanları, kiralık araç şoförleri, ihale kapsamında işçilik maliyeti % 70’in altında kalan taşeron işçilerin de kadroya geçirilmesini talep ediyoruz” dedi. Bu konuların Çalışma Bakanlığı ile imzalanan Kamu Çerçeve Protokolünde de yer aldığını ifade eden Arslan, “Sayın Bakan’a geçtiğimiz günlerde tekrar bir yazı ile hatırlattık. Aldığımız kadronun dışında kalan yaklaşık 80 bin civarındaki arkadaşımızın da kadrolarının alınması hususunda yoğun bir mücadele sergiliyoruz.

6772 sayılı kanun uyarınca ilave tediye alan kamu işçilerinin kapsamına belediye şirketlerinde çalışanların da dahil edilmesini istiyoruz.

Cumhurbaşkanımız daha halkı meydanlara çağırmadan yönetim kurulumuzla meydanlarda yerimizi aldık. 15 Temmuz’da da meydanlardaydık, şehitler verdik. İş başa düştüğü zaman içeride ve dışarıda bu ihanet şebekelerine karşı dimdik duran bir örgütüz. İşte bizim farkımız bu. Birileri sadece konuşur, nutuk atarlar, biz gereğini yaparız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.