Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu atama emekli

Bakan Nebati'den Enflasyon Konusunda Kararlılık Duruşu

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, ''Finansal İstikrar Komitesinin 5. Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında 25 Temmuz 2022 günü gerçekleştirilmiştir.

Küresel ekonomik gelişmelerin, ülkemiz finansal sistemine olan etkilerinin değerlendirildiği toplantıda; küresel enflasyondaki ve emtia fiyatlarındaki seyrin önümüzdeki dönemde makro ekonomik göstergelere olası yansımaları; küresel finansal koşullardaki sıkılaşmanın gelişmekte olan ülkelere etkileri, detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

Bankacılık ve sigortacılık sektörlerindeki son dönem gelişmeler mercek altına alınmıştır.

Türk bankacılık sektörünün temel göstergelerindeki güçlü duruş devam etmekte olup, sigortacılık sektörü ve sermaye piyasalarının ekonomiye olan katkılarının sürdüğü görülmektedir.

Makro ihtiyati politika tedbirlerinin özellikle kredi piyasasına olan etkileri analiz edilmiş ve finansmana erişim imkanlarına etkileri değerlendirilmiştir.

Komite, önümüzdeki dönemde daha önce belirlenen politika çerçevesinde gerekli adımların atılmasında üyelerinin arasındaki eş güdüm ve iş birliğini sağlamaya devam edecektir.'' denildi.

Anahtar Kelimeler:
EnflasyonNureddin Nebati
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.