Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar

İşçi, İşveren, Memur ve Emekliler Dikkat!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ''Birlik ve beraberlik ruhuyla başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak ve her alandaki gelişmelerine de inşallah sizlerle birlikte devam edeceğiz. 2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4 buçuk büyümeyle Avrupa Birliği ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu. Dolar bazında milli gelir Türkiye tarihinde ilk kez kıymetli kardeşlerim 1 trilyon doları aşmış durumda. Kişi başına düşen gelir de 13 bin 110 dolarla tarihin en yüksek seviyelerine ulaşmış durumda.

2023 yılında da işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puan düşerek, 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye gerilemiş durumda. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son on yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Hem kadın hem genç hem de genelde toplam istihdam oranımız ve işgücüne katılım oranımız son 21 yılın en yüksek seviyelerini yakalamış durumdayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu yüzyılı emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız inşallah.

Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı emekli ve ölüm aylığı hak sahiplerine banka promosyonlarını 2017 yılında biz başlattık. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramda emeklilerimize bayram ikramiyesi uygulamasını da hatırlarsanız biz başlatmıştık. Bu yıl ikramiyeleri yüzde 50 oranında artırdık. Emeklilerimize bu dönem de banka promosyon tutarlarını kamu bankalarında iki katına çıkardık. Vatandaşlarımızın dünyanın en ileri seviyelerinde sağlık hizmeti almasının arkasında önemli bir harcamamız var. AK Parti döneminde SGK tarafından ödenen ilaç sayısını 3 katına çıkardık. Geçtiğimiz bir yılda Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan sağlık ve ilaç harcaması tam tamına 553 milyar olmuştur. Emekli aylıklarına ödediğimiz tutarın yarısına yakınını ayrıca sağlık harcamaları ve sağlık hizmetleri için de ödüyoruz. Bunun dışında yine SGK tarafından son bir yılda 206 milyar lira teşvik ve destek verdik. Son beş yılda yaşadığımız pandemiyle, bölgemizdeki savaşları ve asrın felaketini de dikkate aldığımızda vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz bir şekilde devam edebildiğimizi ve yürütebilecek güçte olduğumuzu görüyorsunuz.

Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızda da o derece başarılı oluruz. Çünkü şunu hepimiz biliyoruz ki, gelişim, kalkınma, ilerleme yerelden başlar. Ülkemizin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim vizyonu da belediyecilikten gelmektedir. Şu an ‘dünya beşten büyüktür’ diyerek sadece Türkiye’nin geleceğini değil aynı zamanda dünyanın geleceğini de inşa etme gayretinde olan liderimizin 40 yıllık başarı hikayesinin belediyecilik vizyonuyla, sosyal belediyecilikle, gönül belediyeciliğiyle başladığını da unutmamamız gerekiyor.

Artık ezberleri bozup bu durumu sorgulamamız gerekiyor. Büyük bir potansiyeli boşa harcamayalım. Bu şehre çalışan, üreten ve şehri geliştiren yönetimler ve yöneticiler gerekiyor. İnşallah 1 Nisan sabahından itibaren Tekirdağ’ımız da Kapaklı da Cumhur İttifakı çatısı altında daha büyük projelere ve daha yeni icraatlara doğru ilerlemeye devam edeceğine yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği Türkiye Yüzyılına öncülük edecektir inşallah.'' dedi.

Edirne'de "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı İftar Buluşmaları" Programı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ''Bağ-Kur’da Sosyal Güvenlik Destek Primi Uygulamasını kaldırdık. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarında reel olarak yüzde 87 ile yüzde 636 oranında artışı biz sağladık. Emeklilerimize ilk defa bayram ikramiyesi verilmesi uygulamasını yine AK Parti hükümetleri başlattı. Vatandaşlarımızın dünyanın en ileri seviyesinde sağlık hizmeti almasının arkasında çok önemli harcamalarımız söz konusu.'' dedi.

Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ''Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına Milli Gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Dün de 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesindedir. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve işgücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi.

Cumhuriyetimizin 100 yıllık birikiminin verdiği güçle birlikte 2024 yılı itibariyle artık önümüze yeni hedefler ve yeni vizyonlar koyduk. Tüm engellere ve tüm finansal krizlere rağmen ekonomimiz istikrarla büyüyor. İnşallah yılsonu itibariyle; enflasyonun düşüşe geçtiğini hep birlikte göreceğiz. Mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız olan, ülkemiz için önümüzdeki 100 yılın yol haritası niteliğini taşıyan Türkiye Yüzyılı vizyonu işte tam olarak böyle bir sorumluluğun gereğidir. Bu sorumluluk devlet ve millet olarak bizim her bakımdan güçlü olmamızı gerektiriyor. Muhalefetin aklına milletimiz seçimden seçime geliyor. Emeklilerimiz, gençlerimiz muhalefet tarafından seçimden seçime ancak hatırlanıyor. Bizim ise her daim aklımızda ve icraatımızda. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramlarda emeklilerimize bayram ikramiyesi uygulamasını biz başlattık. Bu yıl ikramiyeyi yüzde 50 artırdık. 2017’de ilk kez emeklilerimize promosyon ödenmesini sağladık.

Emeklilerimiz haricinde, SGK’dan ölüm aylığı alan hak sahiplerine de promosyonları artırdık. Her zaman söylediğimiz gibi, denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan işçimize, işverenimize, memurumuza, emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz.

Yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızın da o derece güçlü olacağına inanıyoruz. Bu anlamda partimizin halka hizmet vizyonu da yerel yönetim tecrübesine dayanmakta. Biz, inşallah Keçiören’i de, Ankara’yı da, diğer bütün şehirlerimizi de AK Parti belediyeciliğiyle çağımıza uygun yeni projelerle, her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız.'' dedi.

Altındağ’da düzenlenen İftar Programı’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ''Ehil ellerde olmayan yönetimlerin, illerimizde, ilçelerimizde ne tür sorunlara yol açtığı herkesçe malum. AK Parti; kökü mazide, dalları âtide olan bir çınar gibi 21 yıldır aziz milletimize ve ülkemize hizmet ediyor. 2001’den günümüze bu hayali, bu ideali her zaman diri tutarak, yenilenerek,  milletimizin umudu oldu, olmaya da devam ediyor. Hiç şüphesiz gücü milletimizden, kadınlarımızdan,  gençlerimizden alıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bu seçimler sıradan bir belediye seçimi değil, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı şehirlerinin Gerçek Belediyecilikle buluşacağı önemli bir eşiktir. Türkiye’nin milletine gönül vermiş; cesareti ve ferasetiyle Türkiye’yi emin adımlarla 2023 hedeflerine taşıyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri var, hamdolsun.

Bugün dünya bizim uçaklarımızı, arabamızı, uzaya gönderdiğimiz ilk astronotu konuşuyor. Bugün bütün ülkeler; ‘dünya beşten büyüktür!’ diyen liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkacak sözleri takip ediyor. Biz artık 5-10 yıllık hedefler belirlemiyoruz, biz artık yüzyıllık planlar yapıyoruz. Diyoruz ki bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak. Öncelikle Türkiye Yüzyılı şehirlerimizi, mevcut şehirlerimizde dahil olmak üzere AK Parti belediyeciliğiyle bütün şehirlerimizi, ilçelerimizi ve mahallelerimizi; çağımıza uygun yeni projelerle her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız. Ziyaret ettiğimiz tüm illerde teşkilatlarımız büyük bir heyecanla, gayretle,  büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Yeni projelerimizi, yeni yatırımlarımızı kapı kapı gezip anlatıyor.

CHP’nin sloganı şu: ‘az laf, hiç iş’. Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin Başkentine hiçbir elle tutulur hizmet yapmadan 5 yılı geçirdiler. Kaybedecek bir 5 yılımız daha yok. Biz, geleceğin Türkiye’sini, Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği ‘Türkiye Yüzyılını’ inşa etmenin derdindeyiz. Biz, inşallah Altındağ’ı da, Ankara’yı da, diğer bütün şehirlerimizi de AK Parti belediyeciliğiyle; çağımıza uygun yeni projelerle, her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız.'' demişti.

Kırşehir’de işçilerle iftarda bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ''Dolar bazında milli gelirimiz Türkiye tarihinde ilk kez 1 Trilyon doları aşmış durumda. Kişi başına düşen gelir de 13 Bin 110 Dolarla tarihin en yüksek seviyesini gördük. Bugün de 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. Rakamlar da çok anlamlı. Hem basınımızla hem de sizlerle paylaşmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayış 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranımız son 10 yılın en düşük oranına sahiptir ve seviyesine gelmiştir. Hem toplamda hem kadın, hem de gençlerde istihdam oranlarımız ve iş gücüne katılım oranlarımız son 21 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumdadır.

Engellemelere ve finansal krizlere rağmen ekonomimiz istikrarla büyüyor. İnşallah yılın ikinci yarısından sonra enflasyonun düşüşe geçtiğini hep birlikte göreceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, emekçisiyle, esnafıyla, memur ve emeklisiyle 85 milyon vatandaşımızın refahı aynı zamanda Türkiye’nin refahı ve gücü demektir.

Attığımız adımlarla sürdürülebilir bir Sosyal Güvenlik Sistemi inşa ettik. İlaç kuyruklarından maaş kuyruklarına, emeklilerimize zulüm olan her uygulamayı bitirdik. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarında reel olarak yüzde 87 ile yüzde 636 oranında artışlar gerçekleştirdik. En son kıymetli emeklilerimize minnet ve saygımızı ifade etmek, emeklilerimizin sürekli gündemimizde olduğunu ve onların hayatlarını her yönden kolaylaştıracak adımları hayata geçirmeye devam edeceğimizi duyurmak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2024 yılını bildiğiniz gibi emekliler yılı ilan etmiştik. Emekliler yılı kapsamında bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon ödemesi sürecini başlattık. Biliyorsunuz Sosyal Güvenlik Kurumu’muz bankalar aracılığıyla emekli maaşlarını ödemektedir. 2017’de emeklilerimize ilk kez banka promosyonu ödemesini yine biz başlatmıştık. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta açıkladığı gibi ilk olarak kamu bankalarımızla emekli aylığı promosyon ödemelerini emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre yaklaşık iki katına çıkardık. SGK olarak diğer bankalarla da kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemlerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı da sürdürmeye devam ediyoruz.

Kamu bankalarında başvurular bugün itibariyle başladı. Emeklilerimize ve hak sahiplerine hayırlı olsun diyorum. Ayrıca emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemelerini de Ramazan ayı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına bu farkı yatırmış olacağız. Bunun dışında emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık düzeylerini yükseltecek, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı emekliler yılı kapsamında gerçekleştiriyoruz.

Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere çok özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak ülkemizi şehir şehir dolaşmalarının temellerini de atacağız inşallah.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.