Öne Çıkanlar öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmeli personel

Kadınlara ve Gençlere Sermaye Desteği Verilecek

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, ''Ben daha öncede ifade ettim. Sahadaki heyecan her geçen gün artıyor. Bir coşku seline dönüştü. İnsanlar liyakatsiz düzenden biran önce kurtulmak istiyor. Anketlerde 8-10 puan önde olduklarını söylemişlerdi hatta bu sıralar da algı çalışmalarını devam ettiriyorlar. Asıl anket sahadır. Sahanın coşkusu daha önemli. Biz hep sahadaydık. 31 Mart akşamı kazanacağız. Büyük bir coşkuyla hep birlikte Saraçhane'ye yürüyeceğiz. Anketlerde 1,5-2 puan öndeyiz.

5 yıldır farklı şeyler konuşuyorlar. İstanbul'un önemli meseleleri var. Biz o yüzde 'Sadece İstanbul' dedik. Kadınlarımızın ayrışmaları, gençlerimizin ötekileşmesi ve en önemlisi de ilgisizlik insanları çok yordu. Mesele Murat Kurum değil, sorunların çözülmesidir. Vaatlerini gerçekleştirmeyen ve sorulduğunda da 'hatırlamıyorum' diyen bir görüş var. Bu köprüden önceki son çıkıştır. Bundan sonraki dönemde müdahale etsek de düzeltilmeyebilir. Milletimiz biliyor ki ben 5 yıllık bakanlık dönemimde ne söz verdiysem tuttum. Bu sözün tutulacağını her zaman takip ederim ve 'hatırlamıyorum' demem.

Deprem meselesi bir beka meselesidir. Herkes bunu zaten söylüyor. Son 1 asırdır 133 bin insanımızı toprağa verdiğimizi de görüyoruz. Bu deprem gerçeği ile yaşamak ve buna yönelik bir tedbir almalıyız. İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var ve bunun dönüştürüleceği uzmanlar tarafından dillendiriliyor. Bunu İmamoğlu'nun yanındaki uzmanlar da söylüyor. İstanbul'da yarın bir deprem olduğunda hazırlıklı olmalıyız.

Afet senaryomuzu işletecek bir durumumuz olmalı. Afet yönetim sistemimizi kurmalıyız. Toplanma alanlarından altyapıya kadar, toplanma alanlarından afet anında yapılacaklara kadar her şeyi yapmalıyız. CHP'li yönetim 115 bin konut vaadi verdi ve 5 bin 489 konutu dönüştürebildi. Yüzde 5 bile yapamamış. İskelemizden lojistik merkezimize kadar düzenlememiz ve bunları çoğaltmamız lazım. Lojistik merkezini 7'ye çıkartacağız. Helikopter almalıyız. Biz '945 mahalleye bahçe yapalım' diyoruz. Burada spor salonları ve etkinlik alanı olsun istiyoruz. Burası afet zamanı dönüştürülsün, helikopter inebilsin. Her evde afet çantası olsun istiyoruz. Hasta bakım merkezleri kuracağız. Çok farklı bakmaya çalışıyoruz. Bu altyapıyı İstanbul'a kuracağız. Kalıcı çözümler kurmalıyız. Kalıcı çözümler olmalı. Sanayi tesisleri güçlenmeli. Afet sonrası ekmek verilsin, yollar işlesin, metrobüs güzergahını afete hazır olsun istiyoruz. Tek riskli yapı kalmayana kadar bu işleri yapacağız. Gönüllü bir anlayışla dönüşüm yapacağız.

İzmir'de Bayraklı'da zemin iyileştirmesi yaptık. Herkes yerinde ve memnun. Elazığ ve Malatya depreminde de aynısını söylediler. Bizim o konutlarımız bitti. Yatay mimari ve komşuluk ilişkilerinin devam ettiği bir projeyi tamamladık. Söz verdik ve yaptık. Gidin bakın Giresun Dereli'de, Bozkurt'ta, Abana'da verilen vaatlerin hepsi yapıldı. İstanbul'da 173 bin kentsel dönüşüm konutunu gerçekleştirdik. Tozkoparan'dan Esenler'e kadar teslim edilen konutları görürsünüz. İstanbul'un her yerinde dönüşümü tamamlıyoruz. Bize 11 ildeki felakette de 'yapamazsın' dediler ama yaptık. Onlar 'yapamazsın' dediler biz tünellerimizi, konutlarımızı yaptık. Onların bakış açısı hep aynı. Murat Kurum söylerse yapar. Bunlar istedikleri işlere kaynak buluyorlar. Deprem bütçesine harcanan paranın iki katı kadar reklam bütçesine harcanan para var. İBB'nin parasıyla CHP'nin kongresini dizayn etmeyi biliyorlar.

İBB'de zarar eden iştirak şirketleri var. BELTUR neden zarar etti? İSPARK neden zarar etti? İSKİ yatırım yapmayı bırakın elektrik parasını ödeyemez hale geldi. İBB SSK primini ödeyemez durumda. Buradaki paraları kendi seçim kampanyasına dönüştürdüler. Hala daha harcıyorlar. Merak etmesin ben ona söyledim, 'gel yanıma öğreteyim' dedim. Tek belediye bütçesi ile değil özel sektörle de çalışacağız. 5 yılda 81 ile hizmetim var. Alıştım, çalıştım, çabaladım. Depremzede ailelerin yanındaydım. Sel olduğunda İstanbul'daki vatandaşlarımızın yanındaydık. Bunlar bu kadar net. Onların ne dediğinin bizim tarafımızda karşılığı yok.

Bir gün olsun İBB Başkanı bir kez olsun bana 'bir tane sorunum var' diye gelmedi. Ama 'engellediniz' diyor. Engellemeyi bırak yardım ettik. Bu adam 'metro inşaatlarına hafriyat döken başkan, temel atmama töreni' olarak tarihe geçecek. 4 yıldır akılları neredeydi bunların. İstanbul'un kaynağını verimli kullanacağız. Herkes İller Bankası'ndan faydalanıyor da sen (İmamoğlu) neden faydalanmadın? Bunu alan CHP'li belediyeler nasıl aldı o zaman? Birçok belediye alıyor da İBB neden almamış? Sorsanız 'engelliyorlar' derler.

2018 yılında İBB'nin bütçesinin yüzde 71'i merkezi idareden geliyordu. Şimdi baktığımızda ise yüzde 92'si merkezi idareden gelmiş. 104 milyar tıkır tıkır ödenmiş. Karşımızdaki anlayış çok kolay yalan söylüyor. Rahmetli Kadir Abi'nin döneminde atılan metro temellerini 'ben yaptım' diyerek yalan söylüyor. Neyi engellenmiş? Bizim yaptıklarımızı ellemezseniz bile işler kendiliğinden ilerlerdi. Bırakın engellemeyi biz kendimiz yatırım yapmazsak trafik sorunu artar.

İstanbul'a hizmet yaptık ve bunun karşılığını sahada aldık. Cumhurbaşkanımız bize 'tutmayacağınız vaadi vermeyin' demişlerdi. O dönemde bile 'Erdoğan geride' diyerek manipülasyon yaptı. Şimdi de bunu yapıyorlar. Biz verdiğimiz vaatleri unutmayız.

İstanbul'da 16 milyon vatandaşımız var. Araçlar sürekli artacak, nüfus her zaman artacak. Şu dönemde hatta nüfus düştü bile. Devlette devamlılık esastır. 2014'te 49 dakika olan ortalama yolculuk süresi 45 dakikadan 64 dakikaya çıkmış. Ortalama hız 60 kilometreden 42 kilometreye inmiş. Yatırım yapılmazsa böyle olur.

Biz şimdiki metro hattını artıracağız. İstanbul'da mevcut ulaşımın yüzde 26'sı raylı sistem. Biz bunu 2029'a kadar yüzde 37'ye çıkarmayı planlıyoruz. 2034'te ise yüzde 48'e çıkarmak istiyoruz. Deniz yolunu da yüzde 2'den yüzde 4'e çıkarmak istiyoruz. Şimdi metroya gidince 'ne zaman metro gelecek, metro bozulur mu?' diye düşünüyoruz. 348 km metro hattını 650 km'ye kadar çıkarmak istiyoruz. İstanbul’da denizi kullanmak istiyoruz. Zarar edecek olsak da deniz ulaşımını artıracağız. TÜYAP'tan başlayıp Söğütlüçeşme'ye giden bir hat açacağız. Maalesef becerikli ekiplerle çalışılmıyor. Araçların bakımı yapılmıyor. Vatandaşımız metroya ve metrobüse binerken tedirgin oluyor, aslında gurur duymalı. İBB'nin yönetim kadrosunu 'rant' alanı olarak görüyorlar. Benim Ankara'da dayım yok ben liyakatle işimi yapacağım. Bizdeki anlayış tamamen bu.

Vezneciler'den başlayacak olan ve Mescidiselam'a giden ve şehrin Kuzey'indeki trafiği rahatlatacak bir hat açacağız. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kurtköy bağlantısını açacağız. Bu hatlar İstanbul'un yükünü alacak. Ulaşımda ikinci dönemde metroyu 1004 km'ye çıkartarak trafik sorununu tamamen çözmek istiyoruz. İstanbullular en yakın metro istasyonuna 5 dakikada gidecek şekilde yapıyoruz.

2019 yılında 'iki adet otogar yapacağız' dediler yapmadılar. '115 bin konut' dediler yapılmadı. Metro '230 km olacak' dediler 11 km yaptılar. 'Her mahalleye kreş' dediler yapılmadı. Bırakın aday olayı bunun istifa etmesi lazım. Bu adam bir piyon. Ben böyle bir durumla karşı karşıya olsam vallahi sokağa çıkamam. İstanbullu bu eziyeti çekecek sen projelerini hatırlamayacaksın.

İmamoğlu'nun korkulu rüyası oldum. Nerede benim adımı duysa 'Murat Kurum' diyor. Benim ismimi daha çok duyacak. Telaşlı bir şekilde durumunu yansıtıyor. Bu bakış açısı İstanbul'u bir yere götüremez.

İstanbul’da deniz ulaşımını 2 katına çıkartmak istiyoruz. Yeni arabalı seferlerimiz olacak. İstanbul’da denizi kullanmak istiyoruz. Zarar edecek olsak da deniz ulaşımını artıracağız. Bütün hatlarımız vızır vızır işleyecek. Aktarmalı seferlerimiz ücretsiz olacak. İki yakaya iki büyük tünel açacağız. Avrupa'ya 88 Anadolu'ya da 34 km tünel açacağız. Bunlar bırakın yapmayı beton döktüler. Alternatif güzergah olmazsa trafik sorunu düzelmez.

Yapacağımız tünellerle alternatif güzergahlar olacak. Çayırbaşı'ndan tünele giren bir vatandaş Bayrampaşa'ya kadar kesintisiz ulaşım yapacak. Sizin binanızın (TGRT stüdyoları) önü bile hala trafik dolu. Artık 21. yüzyılda bunları bitirmemiz lazım. Yap-işlet-devret kullanacağız, yurt dışı kaynak kullanacağız ve bir şekilde yapacağız. Motor ve bisiklet yolları yapacağız. Herkesin ihtiyacını karşılayacak bir çalışma yürüteceğiz.

İstanbul'da taksi bir çileye dönmüş durumda. İstanbul'un taksisi marka olacak. 6 ay veya 1 yıl içinde bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz. 'Merkezi Taksi Sistemi' kuracağız. Tek bir uygulama içinde her şeyi yapacağız. 'Ödül-ceza' yönetimini hizmete sokacağız. Taksilerimiz hijyenik olacak. Gerekirse eğitim vereceğiz. Taksici esnafının da beklentilerini karşılayacağız. Plaka sayısını artıracağız. Taksi duraklarımız yenilenecek. Layıkıyla o işi yapmayanı trafikten çekeceğiz. Şikayet olursa cezayı keseceğiz.

Bir yöneticiye verdiği sözleri tutmak yaraşır. İBB Başkanı yapacağım dedi yapamadı. Sorduğunuzda 'hatırlamıyorum' diyor. Bu başkan 30 yıl önceki köfteyi hatırlıyor, 5 sene önceki sözlerini hatırlamıyor. İstanbulluların karşısına geçip utanmadan bunları söylüyor. Naci Görür Hocamız İBB'de danışman ama ben onun da fikrini alıyorum. Yapmamız gereken harıl harıl çalışmaktır. Ben insanların 'evlerimizi dönüştürün' çığlığını duyuyorum. Vatandaşımızla el ele vereceğiz ve yarısını biz karşılayarak dönüştüreceğiz. Abdi İpekçi spor salonunu yapacağız ama İBB engelliyor. Esas engelleyen onlar ama bizi suçluyorlar. 11 ilde yaşadığımız depremlerde yıkılan yapıların yüzde 98'i 1999 yılı öncesinde yapılmış. Özel sektör ile birlikte hareket edeceğiz.

İstanbul'da olası afeti yönetmek için tek elden bir iş yapmamız lazım. Hastane yollarımız güvenli olmalı. Tsunamiye hazırlıklı olmalıyız. 39 ilçeye tam donanımlı geçici yaşam alanları oluşturmalıyız. Gerekirse denizden su arıtmalıyız. Mobil ekmek araçlarımız olacak. Bunları yapmazsak çok vahim tablolarla karşılaşırız. Bu konu milli güvenlik meselesidir. İstanbul'da böyle bir durum olduğunda topraklarımız tartışılmaya başlar.

Olayı sadece beton olarak göremeyiz. İnsanlar hizmet bekliyor. Yatırım yapmazsak ne yapacağız? İnsanlara sosyal yardımlarla günü geçirme işleri ile ne kadar yürüyebiliriz. Devlet yönetmediler ve bilmiyorlar. 31 Mart'ta vatandaşın huzurunu düşünenlerle kendi geleceğini düşünenler arasında bir karar verecek. Evim depremde yıkıldıktan sonra param olsa ne olur? Ben afet bölgesine gittim, orada bir yakınını kaybetmek nasıl bir duygu biliyor musunuz? 5 yıllık süreçte yarı zamanlı iş yapan belediye başkanı cumhurbaşkanı yardımcısı olmak için İstanbul'un kaynaklarını harcadı.

Bir devlet adabı olmayan ve devlet terbiyesi almamış olan bir insan var. Hep gündem değiştirme çabası gördük. Biz sadece İstanbul diyerek insanların sorunları ile uğraşacağız.

Bu iki parti kendi arasında iş birliği yaptığını zaten kendileri de itiraf ediyor. Bakıyorsunuz Esenyurt'ta farklı alanlar DEM Parti'ye alan açıyor. Zaten olduğunu milletimiz görüyor. Burada bir uzlaşma yaptıklarını kendileri de ifade ediyorlar. Nasıl bir uzlaşı yaptığını kimse görmüyor, bilmiyor, anlatmak istemiyorlar. Alenen, şeffaf şekilde ne yaptıysanız... Onu da açıklayamıyorlar. Bir bakıyorsunuz Esenyurt'ta belediye başkan adayı koyuyorlar, belediye meclis üyeliğini, daire başkanlığı-genel müdürlüğü vaatleri veriliyor. DEM Parti daha önce bir aday çıkardı, Başak Demirtaş aday oldu, Kandil'den talimat geldi. Geri çekildi. Başka bir aday çıktı. 'Birkaç ilçede uzlaşı yapacağız' dediler. İstedikleri ittifakı kursunlar, İstanbul'un beklentilerini böyle çözemezler.

İstanbul'un sorununu böyle çözemezler. Biz Cumhur İttifakı olarak icatlarımızı yapamaya devam edeceğiz. Bu şehir Fatih Sultan Mehmed'in emaneti ve biz bu emanete sahip çıkacağız. İstanbul için 571 yıllık onuru ayağa kaldıracağız. Biz bu şehrin emanetçisi olacağız. Onlar hangi ittifakla o emaneti sürdürüyorlar sormak lazım. Milletimiz de bunların durumunu biliyor. Onların aklı karıştı. Hiç İstanbul konuşmuyorlar, eserleri yok, hepsi boş... Esere bakıyorlar, bakamsalar 22 yıl nasıl iktidarda olacağız? Fark şu ki biz verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Bu bakış açısını hiç unutmadık.

31 Mart'ta öyle bir zafer kazanacağız ki tüm İstanbul sevinecek. Vatandaşlarımız ehliyetten yana oyunu kullanacak. Sevgi her geçen gün artıyor. İnsanlarımızın yanında ve kardeşi olacağız. Gece 2-3'lere kadar işlerimiz sürüyor, sabah 9-10 gibi kalkıyoruz. Bu 4-5 saati de verimli uyuduğumuzu düşünmüyorum Gece 4-5 saat uyuyorum.

Kadınlarımız üretsin istiyoruz. Ev kadınlarımız bize oy veriyor diye ayrıştırılıyor. Kadınların istihdamı için uğraşacağız. 100 bin kadınımıza ve 100 bin gencimize  100 bin TL sermaye desteği vereceğiz. İSMEK İle yeni atölyeler kuracağız. İstanbul sokaklarına huzuru ve güveni inşaa edeceğiz. Burada yaşamanın güvende olduğu bir İstanbul için çalışacağız. Maviyi ve yeşili koruyacağız. Haliç'i eski haline getireceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.