Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Alacaklarının Takip ve Tahsiline İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelikte Değişiklik (9 Mart 2023)

Resmî Gazete

9 Mart 2023 PERŞEMBE

Sayı : 32127

YÖNETMELİK

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığından:

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU ALACAKLARININ TAKİP VE TAHSİLİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 7/1/2007 tarihli ve 26396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Alacaklarının Takip ve Tahsiline İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir.

“a) Başkan: TMSF/Fon Başkanını,”

“d) Teşkilat Yönetmeliği: 23/7/2022 tarihli ve 31901 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 22/7/2022 tarihli ve 5822 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Teşkilat Yönetmeliğini,”

“e) 6361 sayılı Kanun: 21/11/2012 tarihli ve 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununu,

f) Merkez Bankası: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasını,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“d) 6361 sayılı Kanunun 50/A maddesinin, 5411 sayılı Kanunun ilgili maddelerine yaptığı atıf kapsamında takip edilen alacaklar ile aynı kanunun geçici 9 uncu maddesi kapsamındaki görev ve yetkileri çerçevesinde oluşan alacaklarının,”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde yer alan “Maliye Bakanlığı” ibareleri “Hazine ve Maliye Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının dördüncü cümlesinde yer alan “Maliye Bakanlığı” ibaresi “Hazine ve Maliye Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“d) 6361 sayılı Kanunun 50/A maddesinin, 5411 sayılı Kanunun ilgili maddelerine yaptığı atıf kapsamında takip edilen alacaklar ile aynı kanunun geçici 9 uncu maddesi kapsamındaki görev ve yetkileri çerçevesinde oluşan alacaklarının takip ve tahsiline II. Tahsilat Daire Başkanlığının talebi üzerine alınacak Fon Kurulu kararına istinaden,”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Kurul” ibaresi “Fon Kurulu” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin dördüncü ve yedinci fıkralarında yer alan “Kurul” ibareleri “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinde yer alan “Kurulun” ibaresi “Fon Kurulunun” şeklinde, “Kurul” ibaresi “Fon Kurulu” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “Hukuk İşleri” ibaresi “Tasfiye” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “Hukuk İşleri” ibaresi “Varlık Yönetimi” şeklinde, üçüncü cümlesinde yer alan “Hukuk İşleri” ibaresi “I. Tahsilat” şeklinde, üçüncü fıkrasında yer alan “Hukuk İşleri” ibaresi “I. Tahsilat” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin dokuzuncu bölümünün başlığı “Banka Hâkim Ortakları ve Yöneticileri ile Yapılacak Anlaşmaların Usul ve Esasları” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 12- Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “ve yurt dışına çıkış tahdidi” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 13- Aynı Yönetmeliğin 46 ncı maddesinin başlığı “Yetkili hizmet birimleri” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 14- Aynı Yönetmeliğin 48 inci maddesinin başlığı “Grup koordinatörleri” şeklinde, aynı maddede yer alan “Grup Koordinatörlerinin” ibaresi “grup koordinatörlerinin” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 15- Aynı Yönetmeliğin ek madde 1’in birinci ve beşinci fıkralarında yer alan “Kanunları” ibareleri “Kanunu” şeklinde, yedinci fıkrasında yer alan “16 ncı” ibaresi “17 nci” şeklinde, aynı fıkrada yer alan “20 nci” ibaresi “21 inci” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 16- Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında, 20 nci maddesinin birinci fıkrasında, 21 inci maddesinde ve 26 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “7” ibareleri “15” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 17- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 18- Bu Yönetmelik hükümlerini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.