Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Türkiye Üretiyor, İhraç Ediyor, İstihdam Oluşturuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''İç talep büyümeye 3,9 puan katkı sağlarken, net dış talep büyümeye 3,5 puan katkı sağladı. Böylece, 2021 yılı başından itibaren gerçekleşen dengeli büyüme kompozisyonumuz, 2022 yılının ilk çeyreğinde de devam etti.

Türkiye üretiyor, ihraç ediyor, istihdam oluşturuyor. Daha da önemlisi bunu dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde yaparak, küresel değer zincirindeki konumunu giderek güçlendiriyor ve pekiştiriyor. Tüm bunları, makroekonomik ve finansal istikrarı güçlendirerek yüksek katma değerli yatırımları teşvik eden Türkiye Ekonomi Modelimizle başarıyoruz.

Bu gelişmeler karşısında, gereken tüm adımları atıyor, tarımdan sanayiye, enerjiden çevreye ve finans sektörüne kadar tüm boyutlarıyla yeşil dönüşümü destekliyoruz. Diğer yandan bu dönüşümün gerekli kıldığı yatırımları finanse etmek, ülkemizdeki yeşil finansman ekosisteminin uluslararası standartlarla uyumunu artırmak üzere gereken tüm aksiyonları alıyoruz.

Bugün, attığı stratejik adımlarla, Avrasya'nın vazgeçilmez oyun kurucusu olma rolünü giderek perçinleyen ve küresel ölçekte etkinliği her geçen gün artan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Yeni nesil elektrikli aracını üretebilen, turizmde rekorlar kırmaya devam eden, gündeminde jet motorları, uzay projeleri olan bir Türkiye'miz ve tüm bunlara finansman sağlayabilen bir ekonomimiz var. 21 sene önce, bu konferansların ilk kez düzenlenmeye başlandığı atmosferde, bugün elde ettiğimiz somut başarıları hayal edebilmek dahi neredeyse mümkün değildi.

Ancak unutmayalım ki birçok güçlü yönümüzün yanında bizim çok önemli bir avantajımız daha var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'mizin bize sağladığı çeviklik ve Cumhurbaşkanımızın hem içeride hem de dışarıdaki güçlü liderliği, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve sonrasına çok daha umutla bakmamıza sebep oluyor.

Hükümet olarak, dün olduğu gibi bugün de milletimizin refahı ve ülkemizin kalkınması için kafa yoran, üreten, ihracat yapan, istihdam oluşturan kim varsa onun yolunu sonuna kadar açmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Nureddin NebatiBüyüme
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.