Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

Emekli Maaşlarına Yapılacak Artış Ne Kadar Oldu?

Emeklilere verilecek zam oranının yüzde 30-35 civarında olacağı konuşuluyordu. Sonunda bu konu 2023 Yılı Haziran Ayı Enflasyon Rakamları'nın açıklanması ile birlikte nihayete ermiş oldu.

Emekli maaşlarına, refah payı eklenerek enflasyon oranının üzerinde bir artış yapılacağı, ayrıca seyyanen bir zammın da verileceği belirtiliyor.

Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 38.21, aylık enflasyon ise yüzde 3.92 oldu. 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. 6 aylık enflasyon farkı oranı Yüzde 19,77; 12 aylık ortalamalara göre enflasyon yüzde 59.95 olarak belirlendi.

Bu bilgilere göre; SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları yüzde 19,77 oranında artacak.

Maaş artışlarının gerçekleşmesi için düzenlemenin Meclis'ten geçmesi gerekiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.