Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen Hakmar Express Aktüel Ürünler

Emeklilerin Maaş Farkı Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

SSK emeklilerine 17-25 Ocak'ta, Bağ-Kur emeklilerine de 25-28 Ocak tarihi arasında yüzde 37.57 oranında zamlı emekli aylığı ödemesi yapılmıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 49.25 oranında zam alacak olup, en düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu.

Emeklilere zam teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Kabul edilen teklifin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ek zamlar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından emekli vatandaşların hesabına aktarılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Zam oranları Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacak" dedi. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ise yüzde 37.57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11.68 puan daha artış ilave ederek, emekli maaşları artış oranlarını tüm emeklilerimiz için eşitledik. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımızın maaş artış oranını da Memur emeklisi vatandaşlarımız gibi yüzde 49.25'e yükseltmiş olduk" demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ''2024 yılının ilk yarısı için; Memur emeklilerimize yüzde 49,25 artış sağlamıştık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ise yüzde 37,57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11,68 puan daha artış ilave ederek, emekli maaşları artış oranlarını tüm emeklilerimiz için eşitledik. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımızın maaş artış oranını da Memur emeklisi vatandaşlarımız gibi yüzde 49,25'e yükseltmiş olduk. Bildiğiniz gibi emeklilerimizin emekli aylıkları her yılın Ocak ve Temmuz aylarında artmaktadır. Temmuz ayında da memurlar için Toplu Sözleşmenin; SSK ve Bağ-Kur için de mevzuat çerçevesinde emekli aylıkları artmaktadır.

Emekli maaşı zammı Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır inşallah. Bu vesileyle, güçlü iradeleriyle bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.