Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

EYT Düzenlemesinin Detayları Bu Akşam Açıklanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam (28 Aralık 2022) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu ile ilgili neler söyleyeceği merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT ile ilgili geçen pazartesi yapılan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. Arzumuz EYT'yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak" demişti.

Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına EYT konusunda önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de yaş şartı olup olmayacağına dair '' "O gün açıklanacak." dedi. EYT'nin seçim sonrasına kalması iddialarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yok öyle bir şey. Bu hafta açıklanacak." dedi.

Erken seçim, EYT ve başörtüsü düzenlemesi konularına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem Meclis'te hem Cumhurbaşkanlığı'nda var. 6 Nisan'dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum.'' dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, EYT düzenlemesi konusunda ''Bu konuda düzenlemeler bu hafta açıklanabilir. Meclis'e bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelebilir. Ocak'ta Meclis'te değerlendirilir.'' dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, başörtüsü düzenlemesi konusunda ''400'ün üzerine bir oyla Meclis'ten geçebilir diye düşünüyorum. 400’ün üzerinde geçerse parlamentoda çözülmüş olur ve referanduma gerek kalmaz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da referanduma götürmeyeceği kanaatindeyim.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.