Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

EYT'linin Prim Gün Sayısı Sorunu

EYT düzenlemesinde yaş şartı uygulanmayacak. Kademeli prim gün sayısının 5 bin gün olmasına yönelik teklif AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedildi. Bu durum birçok EYT'linin prim gününe takılmasına neden oldu.

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bakan Bilgin'in açıklamalarında 5 bin günü dolduran emekli olacak deniliyordu. Bu böyle olmadı, yaşa takılma sorunu çözüldü fakat şimdi emeklilikte prim gününe takılma sorunumuz var. Açıklamalara güvenen 1 milyon 300 bin civarında arkadaşımız mağdur oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçmiş konuşmalarında 5 bin prim gününü dolduran herkesin emekli olabileceğini belirtmişti. Bu sözlere rağmen kademeli prim günü düzenlemesine ilişkin tekliflerin kabul edilmemesi bizim için bir eksiklik. Burada prim günü sebebiyle yeni mağduriyetler ortaya çıkacak. Şu anki hali ile Emeklilikte Yaşa Takılma bitmiş olsa da sırada Emeklilikte Prime Takılma var.

Yasanın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, genelgelerinde SGK'ya ulaşması ile birlikte Mart ayında aylıkların verilmesi bekleniyor. Bu süreçte Ocak ayında aylıklar alınabilirdi, 3 aylık bir kayba neden oldu. Bir de bu süreçte Bakan'ın prim ile ilgili sözlerine güvenerek borçlanan yaklaşık 1 milyon 300 bin mağdur bulunuyor. Bu mağdurlar primde 5 binin yeterli olacağına inanmıştı. Neden böyle bir düzenleme yapılmadı?

Aylık bağlanma oranlarında alt sınır 5 bin 500 TL olarak belirlendi. Fakat bu rakam ile geçinebilmek mümkün değil. Bu rakamlar bize emekli olsanız da mezara kadar çalışacaksınız demektir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.