Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim TRT EBA TV Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği Yargıtay Üyelikleri uzaktan eğitim

Güvenlik Personeli Üniformaları (12 Eylül 2023)

Genel Başkan Türkeş Güney ve Genel Başkan Yardımcısı Sami Çam imzalı resmi yazıda ''Bakanlık binaları, kamu kurum ve kuruluşları ile benzeri stratejik öneme haiz güvenlik önceliği bulunan kurumlarda görev yapan kamu çalışanı statüsündeki koruma ve güvenlik görevlileri ile kamu kurum ve kuruluşları dışında özel güvenlik şirketlerine bağlı olarak görev yapan özel güvenlik görevlilerinin benzer görünümlerdeki kıyafetler ile görev yapmaları; kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan koruma ve güvenlik görevlilerinin, kamu görevlisi olduğu hususunun algılanmasının önüne geçmektedir.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarındaki özel güvenlik görevlilerinin tek tip kıyafet ile görev yapıyor olmaları, koruma ve güvenlik görevlilerinin kurumları yönünde de ayırt edilmesini güçleştirmektedir.

Koruma ve güvenlk görevlileri ile kurumların yaşadığı bu sorun ise yasal düzenlemenin yetersizliği nedeniyle senelerdir giderilememiştir. Ancak, karışıklığın önlenmesi hem vatandaşlar hem kurumlar hem de koruma ve güvenlik görevlileri açısından büyük önem arz etmektedir. Zira, iş tanımları gereği koruma ve güvenlik görevini ifa etseler de bu personelin bir kısmı memur statüsünde bir kısmı işçi statüsünde bir kısmı ise özel güvenlik şirketlerine bağlı olarak çalışmaktadır.

Takdir olunacağı üzere, bu personelin hepsi koruma ve güvenlik işini görse de, tabi oldukları mevzuat farklıdır. Bu nedenle oluşan karışıklığın giderilmesi kontrolün sağlanması noktasında da önemlidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.