Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

G.Y.U.D. Sözlü (Mülakat) Sınavı (27 Aralık 2023)

Genel Başkan İsmail Okumuş ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arslan imzalı resmi yazıda ''Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışındaki Görevli Personelin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavı Kasım ayı içerisinde yapılmıştır. Yazılı sınava katılan personel sözlü sınav takviminin en kısa sürede açıklanmasını beklemektedir.

Adaletin tesisi ve gerçeğin ortaya çıkmasında bütün imkanlarını seferber eden Emniyet Teşkilatında kurum içi sözlü (mülakat) sınavlarda görüntü ve ses kaydı yapabilecek son teknoloji cihazlar mevcuttur ve bu cihazların kullanımı ile sözlü sınavlar herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde adaletli bir biçimde yapılabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız mülakatın kaldırılması konusunda yayın kuruluşları aracılığı ile açıklama yapmış olup, İçişleri Bakanlığı'nca ilgili mevzuat değişikliği yapılarak sözlü sınavın kaldırılmasında ilk adım atılabilir.

Teşkilat personeli ile yapılan birebir görüşmelerde alınan bilgiler doğrultusunda sözlü sınavın kaldırılması yönünde mevzuat çalışmasına başlanması, adaletin tesisinde herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde sözlü sınavlarda ses ve görüntü kaydı yapılmasını talep ediyoruz. 4688 sayılı Kanun'un 19/f maddesi, 4982 sayılı Kanun 3(b) ve 5. maddeleri gereğince talebimizin sonucu hakkında sendikamıza bilgi verilmesini, bilgi yazının [email protected] kep adresine gönderilmesi hususunu arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.