Öne Çıkanlar öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Problemleri (5 Mart 2024)

Genel Başkan Yusuf Yazgan ve Genel Başkan Yardımcısı Kaan Çetinbaş imzalı resmi yazıda ''4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun Senika ve Konfederasyonların Yetki ve Faaliyetleri'' başlıklı 19. maddesinin (e) bendinde; ''Üyelerin ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatleri ile personel hukukunu ilgilendiren konularda ilgili kurumlara ve yetkili makamlara sunulmak üzere çalışmalar yapmak ve öneriler getirmek'' hükmü yer almaktadır. Anılan hüküm uyarınca ve sendikamız üyesi Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadro ve pozisyonlarındaki kamu görevlilerinin talepleri Genel Başkanlığımızca yapılan araştırmalar neticesinde bu unvana ait sorun ve çözüm önerilerine aşağıda yer verilmiştir:

1- Daha önceleri sınırlı sayıda kamu kurumunda var olan Koruma ve Güvenlik kadrolarıyla ifa edilen koruma ve güvenlik hizmeti, önceleri taşeron firmalar marifetiyle, ilerleyen süreçte ise bu kişilerin daimi işçi kadrolarına geçirilmeleri ve paralelinde devlet memuru kadro ve pozisyonlarında açıktan ilk defa kamu görevlisi alım yöntemiyle görülen bir hizmet haline gelmiştir.

2- Kamu ve özel sektörde Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin istihdamı halihazırda 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ile Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun'un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir.

3- Söz konusu mevzuat temel olarak adından da anlaşılacağı üzere ''Özel Güvenlik Hizetleri''ni düzenlemek üzere hazırlanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.