Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

Polis/Sivil Memur İş İlişkisi (23 Ocak 2024)

Genel Başkan İsmail Okumuş ve Genel Başkan Yardımcısı Emre Duman imzalı resmi yazıda ''Emniyet Teşkilatı Sendikası tamamı Emniyet Teşkilatı'nda görev yapan Emniyet Mensuplarınca kurulan ve yönetilen, üyelerinin tümü Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra kadrolarında görevli personelden oluşan Türk Polis Teşkilatı'nın tek sendikasıdır.

Son dönemde Teşkilatımızın bazı birimlerindeki Polis Memurlarının Sivil Memur (Bilgisayar İşletmeni, V.H.K.İ., Memur vs.) olan üyelerimize yönelik olarak ''Biz sizin üstünüz konumundayız.'' şeklinde hiyerarjik söylemlerde bulundukları ve bazı Amirlerin Polis Memurlarının bu davranışlarını destekledikleri yönünde Sendikamıza çok sayıda şikayet iletilmektedir.

Polis Memurlarının yahut Amirinin astı konumunda olmayan, yalnızca Birim Amirine ve görev yaptığı büronun unvan itibariyle Büro Amiri konumunda olan kişiye bağlı olarak çalışan, dolayısıyla rütbe hiyerarjisine tabi olmayan Sivil Memurlara iddialarda yer alan bu tarz yaklaşım ve davranışların sergilenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Konuya tarafınızca açıklık getirilerek çalışma barışının korunması ve uygulama birliğinin sağlanması açısından Teşkilatımızda görevli Sivil Memurlar ile Polis Memurları/Amirleri arasındaki iş ilişkisinin nasıl olacağına ilişkin ayrıntılı olarak bilgi verilmesini, cevabi yazınızın 4688 sayılı Kanun'un 19/f maddesi uyarınca Sendikamızın [email protected] adli resmi e-posta adresine gönderilmesini önemle arz ve talep ederiz'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.