Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

Bakan Tekin'den Engelli Öğretmen Ataması Sinyali

Türkiye Gazetesi'nden Esma Altın'ın haberine göre; AK Parti Genel Merkezi'nde Engelli Öğretmenlerle buluşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, engelli öğretmen ataması yapılması için çalışmaların en kısa sürede başlayacağını açıkladı.

Ayrıca, TBMM'ne engelli öğretmenlerle ilgili soru önergeleri verilmeye devam ediyor.

Engelli Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru Önergesi (12 Haziran 2023)

28/1 Dönemi ve Yasama Yılı 7/57 Esas Numaralı 12 Haziran 2023 tarihli Engelli Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru Önergesi CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından TBMM'ne sunuldu.

Aşağıda belirtilen sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasa'nın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Ülkemiz genelinde yıllardır Engelli Öğretmen Atamalarının yetersiz olduğu dile getirilmektedir.

1- 2023 yılı itibarıyla ülkemiz genelinde Engelli Öğretmen Ataması bekleyen kaç vatandaşımız vardır?

2- 2022 yılında engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdam edilmesi gereken orana ulaşılmış mıdır? Kaç vatandaşımız ilgili kadrolarda istihdam edilmiştir?

3- İstihdam edilmeyi bekleyen Engelli Öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda yeterli sayıda atama ilanı yapılacak mıdır?

Engelli vatandaşlarımızın mağduriyetleri ne zaman giderilecektir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.