Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge öğretmen ÖSYM

Bakan Yanık'tan Erişilebilirlik Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Sunduğumuz tüm hizmetlerden faydalanabilmenin ve toplumsal yaşama katılımın ön şartı erişilebilirliktir. Bu anlamda, sık sık tekrarladığımız ve çok önemli gördüğümüz bir sloganımız var. 'Erişilebilirlik herkes içindir' diyoruz. Dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, en temel insan hakkı olan erişilebilirliği en önemli gündem maddelerimizden birisi haline getirdik.

2013'ten bu yana düzenli olarak devam eden denetlemeler sayesinde kamu kurumları ve özel hizmet sunucuları erişilebilir uygulamalarını hızlandırdı. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da yoğun bir çalışmayı hep beraber gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar 47 bin 270 denetim gerçekleştirdik. Denetimlerde erişilebilir olduğu tespit edilen 2 bin 599 bina, açık alan ve toplu taşıma aracına da Erişilebilirlik Belgesi verdik.

Erişilebilirlik hem sizlerin hem toplumumuzun faydasına hizmet eden, gelişmiş bir medeniyet göstergesidir. Erişilebilir yaşam alanları oluşturmak geleceğimize yapılan en kıymetli yatırımlardan birisi. Bu konuda biz Bakanlık olarak istediğiniz her an size rehberlik etmek üzere hazırız. Tüm imkanlarımızla bunu kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Sizin tek yapacağınız şey bizden bunu talep etmek. Lütfen talep edin. Bütün özel, kamu kurum ve kuruluşlarına bu çağrıyı bir kez daha yapmak istiyorum. Erişilebilirlikle ilgili teknik destek, bilgi desteği isteyen bütün kurum ve kuruluşlarımıza bunu sağlamaya hazırız.

Bugün çocuklarımızın erişilebilirlik konusuna nasıl hassasiyetle yaklaştıklarına şahit oluyoruz. Şiirleri dinlerken, yıllardır şiir yazan şairi dinliyormuş gibi hissettim. Gerçekten çok etkilendim. Çocukları tebrik ediyorum. Bazı ifadeler var arada bu çok özel bir dikkatin ürünü. Çocuklar belli ki engelli arkadaşlarını, çevrelerinde tanıdıkları insanları çok yakından gözlemlemiş. Bunu da çok başarıyla aktardılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımız ve gençlerimizin 'erişilebilirlik temalı' şiir, resim ve kısa film yarışmasına olan katkılarıyla gördük ki yeni nesil büyük bir farkındalıkla geliyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da onlara sonsuz güveniyoruz. Yarışmayı düzenlerken ülkemizde 'erişilebilirlik kültürünün' oluşturulması için çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmamız gerektiğini, onlara erişilebilirliğin lütuf veya sosyal sorumluluk değil temel bir hak olduğu bilincinin kazandırılmasının son derece önemli olduğunu düşünmüştük. Engellilerle ilgili yaptığımız faaliyetlerde ısrarla altını çizdiğimiz bir husus var. Her çalışmanın kendi vatandaşımıza bir borç olduğunu düşünüyoruz. Kendimizi bunu yerine getirmekle yükümlü sayıyoruz. Bu anlamda erişilebilirlik kültürünün oluşturulmasının son derece önemli, kıymetli olduğunu biliyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.