Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Destek Eğitim Raporları'nın Bitiş Tarihleri Uzatıldı

Kahramanmaraş merkez üsstü Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen 10 ilde ''Destek Eğitim Raporları''nın bitiş tarihlerinin 1 yıl uzatıldığı Milli Eğitim Bakanlığı'nca bildirildi.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden faydalanan bireylerin olası mağduriyetlerinin engellenmesi amacıyla, OHAL ilan edilen on ilde hizmet veren rehberlik ve araştırma merkezlerince düzenlenmiş özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından "destek eğitim raporları"nın bitiş tarihi 06 Şubat 2023 - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında olanların geçerlilik süreleri, 1 yıl süre ile uzatıldı.

Bu uygulama ile OHAL ilan edilen illerde özel eğitim ihtiyacı olan bireyler, hastaneye veya rehberlik araştırma merkezlerine gitmeden bulundukları bölgedeki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitim hizmeti almaya devam edecek.

06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Millî Eğitim Bakanlığınca 18-19 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak olan “Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulamaları” ertelendi.

18-19 Şubat 2023 tarihleri arasında “genel zihinsel yetenek alanı”nda ön değerlendirme uygulamasına girecek olan aday öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından yeni randevuları verilecektir. Adaylar ‘ön değerlendirme uygulama giriş belgeleri’ni okullarından alabileceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.