Öne Çıkanlar Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ŞOK Aktüel Ürünler refah payı tezsiz yüksek lisans uygulaması Bakan Yılmazdan Okullaşma Oranlarını Açıkladı

Engelli Araç Alım Limitinde Düzenleme Yapılacak

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, ''Devlet elle ve ayakla yönetilmez; devlet, gönülle, düşünceyle yönetilir. Önemli olan baştaki göz değil, kalpteki gözdür. Tohum toprağın bağrına, engellilerimiz de topluma, bizlere emanettir.

450 bin lira ÖTV limitli araçları alabiliyor, onun üstünü alamıyorlar maalesef. Bu noktada gerekli düzenlemelerin yapılması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve grubumuzla da konuşarak bir noktaya getirdik. İnşallah en kısa zamanda da bunu çözmenin müjdesini de vereceğiz inşallah.'' dedi. ve sağlık raporlarıyla ilgili son dönemde yaşanan aksaklıkları da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüklerini bildirdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, 10 Mayıs 2022 tarihinde düzenlediği basın toplantısında ''engellilerle ilgili eksikliklerin giderilmesini, lütuf değil, hak sahiplerinin gecikmiş de olsa haklarının teslimi olarak gördüklerini dile getirdi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Körler Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada ''Engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilmesi, bir meslek edinip üretken hale gelmesi ve çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilmesi hepimizin en büyük sorumluluğudur. Engellilik sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini de ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen önemli bir olgudur.

Engelliliğin nedenlerinin önemli bir bölümü kaçınılabilir ve önlenebilir nedenlerdir. Engelliliğe yol açan sebeplerin ortadan kaldırılması hususunda ilgili bakanlıklar gerekli ve yeterli çalışmaları yapmalı, devlet politikası olarak da sürdürülmesine özel önem gösterilmelidir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içinde yer alan politika kurullarının her birisinde kendi alanlarında uzman bizatihi engelli bireylerin yer almasını ve kurullarda ilgili çalışmaların gerçekleştirilmesini ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda düzenleme yapılarak engelli çalışanlar için yıllık 120 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanmasını istiyoruz.

Engelli bireylerin kullandığı protez, ortez, tekerlekli sandalye ve yardımcı araç gereçler ile ilgili yeni düzenleme ve güncellemenin ivedilikle yapılmasını, protez-ortez ve yardımcı araç gereçlerin en kalitelisinin verilmesini ve fark ücreti alınmamasını ve SGK'da Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Gurubunda Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun da yer alacağı şekilde düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.'' denildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, ''Bir ülkenin kalkınma ve muasır medeniyet seviyesi, o ülkenin dezavantajlı vatandaşlarına sağladığı kolaylıklar ve imkanlarla ölçülmektedir. Bu kapsamda İYİ Parti olarak, daha erişilebilir ve daha yaşanabilir engelsiz bir Türkiye inşa etmek için çalışmaya son gücümüzle devam edeceğiz.'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye'de yaklaşık 10 milyon engelli bulunduğunu, iktidara geldiklerinde engellilerin yaşadığı sorunları ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ''2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'ni ortaya koyan AK Parti iktidarları her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olmuştur, olmaya devam edecektir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.