Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

Engelli Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru Önergesi (1 Haziran 2022)

Milletine faydalı ve hayırlı insanlar yetiştirme hayalleri ve yüreklerinde taşıdıkları vatana hizmet sevdası ile her birinin tek başına büyük bir başarı hikayesi olan engelli öğretmenlerimiz; sosyal yardım alarak evlerinde oturmayı gelecek hayali kuramamayı içlerine sindiremiyor. Engelli öğretmenlerimiz, topluma yararlı olabilmek ve öğretmenlik yapabilmek için atama beklemektedir.

Bu bağlamda;

1- Atama bekleyen engelli öğretmenlerimizin toplam sayısı kaçtır? Branşlara göre dağılımı ne şekildedir?

2- 2022 yılı içerisinde engelli öğretmenlerimizin tamamına atama imkanı sağlamayı düşünüyor musunuz?

27/5 Dönemi ve Yasama Yılı 7/57589 Esas Numaralı 19 Ocak 2022 tarihli Engelli Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru Önergesi İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi tarafından TBMM'ne sunulmuş, 15 Şubat 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevaplandırılmıştı.

Söz konusu cevapta; ''Engelli Öğretmen Atamaları ''Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı İle Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik'' hükümleri ile ''Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'' hükümlerine göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılan adaylar arasından EKPSS puan üstünlüğüne göre adayların tercihleri dikkate alınarak yapılmaktadır.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Yönetmeliğinin 9'uncu maddesinde; ''EKPSS sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılmaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.'' hükmü yer almaktadır.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 53'üncü maddesinde ''Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda %3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. %3'ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır.'' denilmektedir. Ancak Bakanlığımız bünyesinde eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışında da çalışan (genel idare hizmetleri sınıfı...) personel bulunmaktadır.

Bu nedenle söz konusu Kanun'a göre çalıştırılması gereken %3 engelli personel oranı, tüm hizmet sınıfları birlikte değerlendirilerek belirlenmekte ve buna göre planlama yapılmaktadır.'' denilmiştir.

Yazılı soru önergesi: https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-57589s.pdf

Söz konusu cevap: https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-57589c.pdf

27/5 Dönemi ve Yasama Yılı 7/59851 Esas Numaralı 23 Şubat 2022 tarihli Engelli Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru Önergesi CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir tarafından TBMM'ne sunulmuştu ve bu soru önergesi 23 Mart 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevaplandırılmıştı.

Yazılı soru önergesi: http://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-59851s.pdf

Söz konusu cevap: http://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-59851c.pdf

27/5 Dönemi ve Yasama Yılı 7/60293 Esas Numaralı 2 Mart 2022 tarihli Engelli Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru Önergesi İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli tarafından TBMM'ne sunulmuş, soru önergesine 23 Mart 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e cevaplandırılmıştır.

Yazılı soru önergesi: http://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-60293s.pdf

Söz konusu cevap: http://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-60293c.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bütün engelli atama bekleyen öğretmenlerin alınmasını diliyorum Allah rızası için sesimize kulak verin 2 yıl önce

Bütün engelli atama bekleyen öğretmenlerin alınmasını diliyorum Allah rızası için sesimize kulak verin. Haziranda bizlere bir sevinç yaşatın. Cumhurbaşkanımıza ve MEB bakanı na saygılar.. Devletimize güveniyoruz