Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı atama 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu emekli

Engelli Sağlık Çalışanı İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (25 Aralık 2023)

Engelli sağlık çalışanları; tüm dezavantajlı koşullara, ayrımcılığa ve yok sayılmaya rağmen sabırla, inatla yıllarını verdikleri emeğin karşılığını almak ve çoktan hak ettikleri atamanın yapılması için beklemektedir. Bu atama kararı bir lütuf değil; emeğin, iradenin ve hak edilmiş saygınlığın bir sonucu olacaktır. Bu kapsamda;

1- Aralık 2023 tarihi itibarıyla atama bekleyen engelli sağlık çalışanı sayısı nedir?

2- Sağlık Bakanlığı bünyesinde branşlarına göre ne kadar engelli sağlık çalışanı istihdam edilmektedir?

3- Bakanlığınız bünyesinde 2012-2022 yılları arasında yapılan EKPSS sonucuna istinaden yıllara göre kamu hastanelerine hangi branşlarda kaç engelli sağlık çalışanının ataması yapılmıştır?

4- 2024 yılının ilk çeyreğini kapsayacak biçimde, Bakanlığınız tarafından engelli sağlık çalışanı ataması yapılması planlanmakta mıdır?

5- Planlanıyorsa; bu atamaların branşlara göre sayısı ve dağılımı ne olacaktır?

Soru önergesine https://cdn.tbmm.gov.tr/KKBSPublicFile/D28/Y2/T7/WebOnergeMetni/88a371ba-7866-4a47-99f3-ab9b1112f970.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.