Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Sağlık Yorumu

Engelliler İçin ''Ayçiçeği Yaka Kartı'' Uygulaması

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, ''Dünyada en çok ülkeye uçan ve uçtuğu her noktanın keşfedilmeyi bekleyen değerleri olduğuna inanan havayolu olarak, bulutların önündeki engelleri kaldıracak hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz.'' dedi.

Hidden Disabilities firmasının CEO'su Paul White, ''Eğitimimizi 17 bin personeline sunma başarısına imza atan THY, havacılığı erişilebilir kılma kararlılığını yüksek düzeyde gösteriyor. Görünmez engellere sahip yolcular, THY ailesinin nezaketi, anlayışı ve ihtimamı ile karşılanıyor ve dünyanın 129 ülkesine güvenle seyahat edebiliyor.'' dedi.

Demans, otizm, konuşma güçlüğü, okuma güçlüğü gibi dışarıdan bakıldığında anlaşılmayan ancak günlük süreçlerde zorluk yaşayan bireyler için havalimanı süreçleri daha zorlu olabilmektedir. Bu zorlukları en aza indirmek için İngiltere’de başlayan ve bugün birçok noktada tanınan farkındalık ve hassasiyet programı olan Ayçiçeği yaka kartı uygulaması, görünmeyen farklılıklara sahip bireyleri çalışanlarımıza görünür kılmaktadır. Ayçiçeği yaka kartını gören çalışanlarımız, kartı takan misafirlerimizin daha fazla yardıma ve desteğe ihtiyacı olabileceğini, kimi süreçlerde daha fazla zamana ihtiyacı olabileceklerini bilmektedir. Ayçiçeği yaka kartını almak isteyen misafirlerimiz danışmalarda bir form doldurularak, herhangi bir sağlık raporu göstermeden ücretsiz olarak yaka kartlarını alabilir; sonraki yolculuklarında ve Ayçiçeği yaka kartının geçerli olduğu noktalarda aynı kartı kullanmaya devam edebilirler.

Nerede bulabilirim?

* Giden yolcu katı 2. giriş kapısı karşısı
* Giden yolcu katı 5. giriş kapısı karşısı
* Dış hatlar giden yolcu katı pasaport kontrol sonrası
* Dış hatlar A kapıları bölgesi girişi
* Dış hatlar D kapıları bölgesi girişi
* Dış hatlar F kapıları bölgesi girişi​
* İç hatlar G kapıları bölgesi girişi
* Transfer katı pasaport kontrol öncesi bölge
* Gelen yolcu katı iç hatlar yolcu karşılama bölgesi
* Gelen yolcu katı dış hatlar yolcu karşılama bölgesi

Otizmli misafirlerimiz Çok Özel Misafir Kartı (https://istairport.com/tr/yolcu/havalimani-rehberi/iga-yanimda/cok-ozel-misafir-karti) ​uygulamamızdan da faydalanabilirler.

Otizmli Bireyler için Özelleştirilmiş Havalimanı Rehberi

Yeni ziyaret edecek misafirler için havalimanları zorlu bir seyahat süreci olabilmektedir. Kalabalığa, sese daha duyarlı olan otizm gibi farklılıkları olan misafirlerimiz için ise bu süreç daha zorlu gelebilmektedir. Bu zorlu süreci daha kolaylaştırabilmek adına havalimanı süreçlerini fotoğraflarla anlattığımız rehberlerimiz web sitemizde misafirlerimize sunulmuştur.

Otizm özelinde gelen yolcu rehberi : https://www.istairport.com/tr/passenger_web/Documents/Otizm-Ozelinde-Gelen-Yolcu-Havalimani-Rehberi-V1-TR.pdf

Otizm özelinde giden yolcu rehberi : https://www.istairport.com/tr/passenger_web/Documents/Otizm-%C3%96zelinde-Giden-Yolcu-Havalimani-Rehberi-V1-TR.pdf

Çok Özel Misafir Kartı

Otizm, Down sendromu, serebral palsi, demans, Parkinson, epilepsi gibi sese, kalabalığa duyarlı olan, daha sakin bir alana ihtiyaç duyabilen misafirlerimiz havalimanı süreçlerini kolaylaştırmak adına Çok Özel Misafir kartı için başvuru yapabilirler.

Çok Özel Misafir Odaları: Havalimanında biri iç, biri dış hatlarda olmak üzere iki tane bulunan Çok Özel Misafir odalarımızda misafirlerimizin uçuş öncesi keyifli zaman geçirebileceği oyuncaklar, dinlenme alanları, çizgi film oynayan televizyon ve uçuş bilgi ekranları bulunmaktadır. Bunların yanında herhangi bir kriz durumunda kullanılmak üzere duvarları yumuşak zeminle kaplanan küçük sessiz odalar da bu odaların içinde yer almaktadır. Bu odaları kullanmak isteyen misafirlerimiz havalimanına geldiklerinde danışmaya kartlarını gösterek odaya giriş yapmak istediklerini belirtmelidirler.

Nerede bulabilirim?

* Dış Hatlar Giden Yolcu Bölgesi: B uçuş kapıları iskelesi, B2 uçuş kapısı karşısı

* İç Hatlar Giden Yolcu Bölgesi: G uçuş kapıları iskelesi, G6 uçuş kapısı karşısı

Buggy (Mini Golf Aracı): Misafirlerimiz belli bir rota üzerinde ilerleyen buggylerimizi bir refakatçileriyle beraber ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.

Nerede bulabilirim?

Giden Yolcu Dış Hatlar: C1 Uçuş Kapısı Karşısı

Giden Yolcu Dış Hatlar: E1 Uçuş Kapısı Karşısı

Giden Yolcu İç Hatlar: G Uçuş Kapıları Bölgesi Girişi

Gelen Yolcu: Gelen Yolcu uçuş kapıları bölgesinde belirli aralıklarla buggy durakları bulunmaktadır.

Öncelikli Geçişler:​ Görünmeyen engeli bulunan misafirlerimiz Çok Özel Misafir kartlarını göstererek engelli ve hamile misafirlerimize öncelik tanınan güvenlik geçişlerini kullanabilmektedirler.

Çok Özel Misafir Kartına Başvuru : https://istairport.com/tr/yolcu/havalimani-rehberi/iga-yanimda/dolasim-alanlari/basvuru-formu

Not: Bilgiler https://www.istairport.com/tr linkinden alınmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.