Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Medikal Ürünlerde Fahiş Fiyat Farkına Hayır!

Medikal ürün firmalarının yaptığı zamlar cep yakarak vatandaşları maddi ve manevi zarara uğratıyor. Bu ürünleri kullananlar; ya istenen fahiş fiyat farkını ödemek zorunda kalıyor, ya da fark ücreti ödemeden eksik ürün temin etmeyi kabul ediyor.

Sağlığını tehlikeye atmayacak olmanın mutluluğu ile medikal ürününü eksiksiz temin edenler, fahiş fark ücretini ödeyip bütçeyi sarsmayı tercih ediyor.

Fiyat farkı ödemeden ürünleri kısıtlı sayıda temin edenler ise mevcut ürününü tam iki ay idare etmeye çalışıyor. Bu durum da sağlık açısından oldukça tehlikeli hal alıyor.

Kısacası nereden bakarsanız medikal ürünlerden istenen fahiş fiyat farkı kişiye külliyen zarar olarak geri dönüyor.

Bu konuda sesini duyurmak isteyenlerden sitemize gelen açıklamada “Merhaba engelli vatandaşlar olarak kullandığımız sondalardan (diğer adı Temiz Aralıklı Kateterizasyon (TAK)) 2000-4000 TL gibi fahiş fiyat farkı isteniyor. 2 aylık 360 adet sonda kullanma hakkımız olmasına rağmen fark ücreti ödemediğimiz takdirde bu sayı 120'ye kadar düştü. Bu da günde 2 adet sonda kullanma hakkımız kaldığını gösteriyor.

Ayrıca mesane kanseri hastalarının kullandığı Ürostomi Torbası, Ostomi Adaptörü ve Ostomi Pastası setinden de 2000 TL civarında fark ücreti istenmektedir. 

Yaşamımızın bir parçası olan bu medikal ürünleri iki ay boyunca idare edebilmek için tasarruf yapmak yoluna gidiyoruz, çünkü biliyoruz ki medikal ürünümüz bitince tamamen mağdur olacağız.

Size soruyoruz sağlıkta tasarruf olur mu?

Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın bu konu ile ilgili düzenleme yapmasını ayrıca Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasını talep ediyoruz” denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.