Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi Elektronik Sınav

Özel Sektörde Engelli Personel İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (1 Kasım 2023)

Aşağıda belirtilen sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olara cevaplandırılmasını arz ederim.

1475 Sayılı Kanun'un 25'nci maddesine göre işverenlerin, işyerlerinde belirli esaslar ve ölçüler içinde çalışan personelin %2'sini engelli kimselerden teşkil etmesi, çalışan sayısı elliyi geçen iş yerlerinde ise tüm çalışanların %3'ünü engelli kimselerden teşkil etmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

4857 sayılı İş Kanunu'na göre kamu işyerlerinde de elli veya daha fazla işçi çalıştırılan kamu işyerlerinde %4 oranında engelli çalıştırılması yükümlülüğü bulunmaktadır.
Buna göre; 

1- Kamuda ve özel sektörde işyerlerinde ve işletmelerde işçi statüsünde engelli personel kontenjanının ne kadarı dolmuş durumdadır?
2- Kamuda ve özel sektörde işyerlerinde ve işletmelerde işçi statüsünde engelli personel kontenjanında doldurulmayan kadro sayısı ne kadardır?
3- Doldurulmayan engelli personel kontenjanının doldurulmamasının gerekçesi nedir?
4- Engelli kontenjanlarının uygun biçimde doldurulup doldurulmadığına dair düzenli denetleme yapılmakta mıdır?

Söz konusu soru önergesine https://cdn.tbmm.gov.tr/KKBSPublicFile/D28/Y2/T7/WebOnergeMetni/703cfbcd-950c-4ac3-8110-ff9c88c2f31b.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.