Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

2023 Yılı Hac Broşürü

2023 Yılı Hac Broşürü, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce broşürde yer alan açıklamada ''Bu kutlu hac yolculuğunu nasip eden Yüce Allah’a hamd, hac ibadetini bütün yönleriyle bizlere öğreten Peygamber Efendimize (s.a.s) salatü selam olsun.

Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’nin manevi atmosferini doya doya teneffüs edebilme, haccınızı usulüne uygun olarak eda ettiğinizde Peygamber Efendimizin (s.a.s.) müjdelediği günahlardan arınabilme ve cennete kavuşabilme imkan ve fırsatını elde etmiş bulunmaktasınız.

Sizler bunun sevinç ve mutluluğunu doya doya yaşarken, Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizler de siz değerli hac yolcularımıza hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Uzun yılların tecrübesi ve kaliteli hizmet anlayışımız ile huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir şekilde haccınızı eda edebilmeniz için hizmete hazırız.

Kutsal topraklara yapacağınız bu yolculuk ile hayatınızın özlem ve hasreti olan hac ibadetinizi usulüne uygun, kolay ve rahat bir şekilde yapmanıza yardımcı olmayı, kalbinizi yeniden imar etmeyi, manevi dünyamızda yeni ufuklar açmayı amaçlıyoruz. Elinizdeki bu broşürde 2023 hac organizasyonumuzla alakalı ayrıntılı bilgileri ve hizmet çeşitlerimizi bulacaksınız.

Cenab-ı Hak’tan ibadetlerinizi kolaylaştırmasını ve kabul buyurmasını, sizleri eksiksiz, kusursuz ve makbul bir hac ile sağ salim ailelerinize kavuşturmasını ve bu kutlu seyahatinizin hayatınızda dönüm noktası ve yeni bir milat olmasını niyaz ederiz'' denildi.

DİYANET İŞLERİ BASKANLIĞI HAC ORGANİZASYONUNUN TEMEL İLKELERİ

1. Liyakatlı ve başarılı görevliler rehberliğinde usul ve adabına uygun ibadet,
2. Hac yolculuğunun manevi bir yenilenmeye vesile olması amacıyla irşat ve rehberlik,
3. Allah’ın misafirleri olan hac yolcularına hizmet etmeyi şeref olarak kabul etme,
4. Hac hizmetlerini “emanet ve sorumluluk” bilinciyle yerine getirme.
5. Güvenli ve huzurlu bir yolculuk,
6. Rahat ve müreffeh bir konaklama,
7. Tecrübeye dayalı kaliteli ve nitelikli hizmet.

2023 YILI HAC KAYIT TARİHLERİ

Kesin Kayıtlar 13-24 Mart 2023 tarihleri arasındadır.

Ek Kayıtlar 30 Mart-7 Nisan 2023 tarihleri arasındadır.

HiZMETLERiMiZ

EĞİTİM VE İRŞAT HİZMETLERİ

 Hac ibadetini manevi bir yenilenme fırsatına dönüştürebilmek, hac yolcularımızın ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için onlara, yolculuk öncesinde ve yolculuk esnasında eğitim, bilgilendirme ve irşat seminerleri yapılmaktadır.

DİNİ REHBERLİK HİZMETLERİ

Liyakatli görevlilerimizin rehberliğinde;

 Hac ibadetinin usulüne uygun olarak yerine getirilmesi sağlanmaktadır.
 Fetva ve İrşat hizmetleri verilmektedir.
 Kurbanlar, Diyanet İşleri Başkanlığımız organizesinde kesilmektedir.
 Mekke-i Mükerreme’de: Peygamber Efendimizin (s.a.s) doğduğu ev, Cin Mescidi, Cennetü’I Mualla Kabristanı, Nur Dağı, (Hira Mağarası), Sevr Dağı,
 Medine-i Münevvere’de: Yedi Mescitler, Kıbleteyn Mescidi, Kuba Mescidi, Cennetü’I Baki Kabristanı, Uhud Şehitliği ziyaret edilmektedir.

SAĞLIK HİZMETLERİ

 Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’de Başkanlığımıza ait, tıbbi ve teknik donanıma sahip hastane, sağlık merkezleri ve sağlık ocakları bulunmaktadır.

 Sağlık hizmetleri Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’de Türkiye’den görevlendirilen doktorlar ve sağlık personeli tarafından, ihtiyaç halinde Suud Hastanelerinde verilmektedir.

 Tedavilerde Türkiye’den getirilen ilaçlar kullanılmaktadır.

 Arafat, Müzdelife ve Mina intikalleri esnasında sağlık hizmetleri verilmektedir.

YEMEK HİZMETLERİ

 Yemekler oda tercihli (standart) konaklamalarda Türkiye’den gönderilen aşçılar tarafından, diyetisyen kontrolünde hazırlanmaktadır. Otel tercihli (Lüks) konaklamalarda yemekler oteller tarafından hazırlanmaktadır.

 Yemeklerde taze et kullanılmaktadır.

 Hac yolcularımıza, oda tercihli (standart) konaklamalarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot, öğle için kumanya verilmektedir.

 Oda tercihli (standart) konaklamalarda çay ve su ikramı 24 saat self servistir.

SERVİS, ZİYARET VE İNTİKAL HİZMETLERİ

 Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonuna tabi oda tercihli (standart) hac yolcularının Mekke-i Mükerreme’de, Kabe-i Muazzama’ya intikalleri Başkanlıkça temin edilen otobüslerle ring usulü (bazı otellerden aktarmalı ring usulü) ile sağlanmaktadır.

 Ancak Suudi Arabistan Mekke trafik komisyonu tarafından yollar araç trafiğine kapatıldığından dolayı 05-15 Zilhicce 1444 (23 Haziran - 03 Temmuz 2023) tarihleri arasında servis hizmeti verilememektedir.

 Cidde-Mekke-Medine arasındaki intikaller ile Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’deki ziyaret programları yeni ve klimalı otobüslerle sağlanmaktadır.

 Arafat’tan Müzdelife’ye intikal otobüslerle sağlanmaktadır.

 Müzdelife’den Mina (Şeytan Taşlama)’ya ve Mina’dan otellere intikaller yürüyerek yapılmaktadır. Müzdelife-Şeytan taşlama arası yürüme mesafesi yaklaşık 6 km, şeytan taşlama harem arası yürüme mesafesi yaklaşık 8 km dir.

 Hacılar, ziyaret tavafı ve Şeytan Taşlama mahalline kendi imkanlarıyla gideceklerdir.

KARGO HİZMETLERİ

 Medine-i Münevvere’de kargo hizmeti verilmektedir. Hurma ve hediyelik eşyalarını Türkiye’ye göndermek isteyen hac yolcularımız arzu ettikleri takdirde Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve PTT iş birliği ile gerçekleştirilen kargo hizmetinden ücret karşılığında faydalanabileceklerdir.

Daha ucuz kargo hizmeti verdiğini söyleyen bazı çevreler vatandaşlarımızın birtakım mağduriyetine sebep olmaktadırlar. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için bu hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

HAVALİMANI HİZMETLERİ

 Hac yolcularımızın iş ve işlemlerinde yardımcı olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında havalimanlarında personel görevlendirilecek; karşılama ve uğurlama hizmeti verilecektir.

 Uçuşlar, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirlenen havalimanlarından, programa uygun olarak, Türk Hava Yolları, Suudi Arabistan Hava Yolları veya özel hava yolu şirketleri ile sağlanacaktır.

DENETİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ

 Diyanet İşleri Başkanlığı ve seyahat acentaları tarafından gerçekleştirilen hac organizasyonu ile ilgili iş ve işlemler Başkanlık müfettişleri tarafından denetlenmekte ve rehberlikte bulunulmaktadır.

KONAKLAMA TÜRLERİ

Hac yolcularına farklı seçeneklerde hizmet sunmak üzere Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu kararları çerçevesinde aşağıdaki konaklama türlerinde hac organizasyonu düzenlenmektedir.

ODA TERCİHLİ (STANDART) KONAKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’de aşağıda zikredilen özelliklere uygun oteller kiralanmıştır.

KONAKLAMA YAPILACAK OTELLERİN ÖZELLİKLERİ

 Rahat ve konforlu oteller,

 Tercihe göre 2, 3 veya 4 kişilik odalar,

 İçinde televizyon, banyo/wc bulunan klimalı odalar,

 İnternet imkanı,

 24 saat sıcak su,

 Tabldot usulü sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ile öğle yemeği için kumanya,

 Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebevi’ye en fazla 700 metre mesafede oteller,

 Mekke-i Mükerreme’de Mescid-i Haram’a en fazla 7 km mesafede oteller,

 Mekke’de hacıların otellerden Kabe’ye ulaşımları ücretsiz olarak otobüslerle ring usulü yapılacaktır. Ancak Mekke trafik komisyonunun belirlediği güzergahlarda kalan bazı otellerden Harem’e ulaşım aktarmalı ring usulü ile ücretsiz olarak yapılacaktır.

 Suudi Arabistan Mekke trafik komisyonu tarafından yollar araç trafiğine kapatıldığından dolayı 05-15 Zilhicce 1444 (23 Haziran - 03 Temmuz 2023) tarihleri arasında servis hizmeti verilememektedir.

 2023 Yılı Hac ücretleri Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecektir.

 Oda tercihli (standart) konaklamalarda 4 kişilik oda kapasitesi sınırlı olup, kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları oda yeterlilik durumuna göre yapılacaktır.

BROŞÜR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.