Öne Çıkanlar Özel Öğrenci Barınma Hizmeti 2024 Yılı KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Sınavı Soru ve Cevapları Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü BİM Aktüel Ürünler Hastane Randevu Sistemi

Afet ve Acil Durum Tatbikatları Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 8531)

Ekli ''Afet ve Acil Durum Tatbikatları Hakkında Yönetmelik''in yürürlüğe konulmasına, 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 37'nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

AFET VE ACİL DURUM TATBİKATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Başlangıç Hükümleri

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; afetlere ve acil durumlara hazırlık amacıyla düzenlenecek olan yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası müdahale tatkibatlarının planlama ve icrasında uygulanacak usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda ve/veya afet ve acil durumlarda müdahale hizmetlerini yürütmekte görevli bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, valilikler, kaymakamlıklar, yerel yönetimler, özel ve özerk kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek olan afet ve acil durum tatbikatlarına yönelik iş ve işlemleri kapsar.

(2) Bakanlıkların bağlı ve ilgili kuruluşları bünyesinde yer alan tesisler genelinde ilgili mevzuat gereği iş yerlerinde yapılması zorunlu olan tatbikatlat ile kurum ve kuruluşlar bünyesinde icra edilen Seviye-1 düzeyinde tatbikatlar bu Yönetmelik kapsamı dışındadır.

(3) Radyasyon acil durumu hazırlık kategorilerinden Kategori I ve Kategori II'de yer alan tesisler için tam ölçekli tatbikatlar bu Yönetmelik kapsamı dışında olup söz konusu tatbkatlar ilgili mevzuatında belirtilen hükümlere göre yapılır.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 37'nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Yönetmeliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/05/20240525-21.pdf linkinden ulaşabilirsiniz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.