Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli engelli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK Borçlarına İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Gençlerimizi böyle bir yükün altında bırakamazdık. Haftalar öncesinde çalışmaları başlattık. Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ara para. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar TL bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmamıştır. Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı ve faiz olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz yararlanacak" ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencilerinin KYK kredi ödemelerine ilişkin açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ''Tabii biliyorsunuz 351 sayılı yurt hizmetleri kanununu var ve bu kanunda da özellikle Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil önce bunun altını çizmek lazım, kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Tabii gençlerimizi hiç bir zaman mağdur etmedik. Her bir gencimiz, hiç bir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. O yüzden bu anlamdaki yurt içi üretici fiyat endeksiyle konudan kaynaklı durumları elbette bakanlık olarak detaylıca çalıştık, hiç bir zaman hiç bir gencimizi bu süreçlere mağdur etmediğimiz gibi bundan sonra da en güzel şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımları atacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ilk kabine toplantısı sonrasında etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak. Dünyanın en güçlü yurt alt yapısı ülkemizde, en geniş kredi ve burs alt yapısı da ülkemizde. Bunlar son 20 yılda ortaya konan çalışmalar. Bunlar hep genç odaklı siyasetin ürünleri.

Gençlerimizi ne ekonomik konjoktürel durumların mağduru kılarız, ne de birilerinin karamsarlık tablolarına alet ederiz. Birilerinin bu süreci istismar etmelerine siyaset malzemesi olma noktasında fırsat üretme çalışmalarına da en güzel şekilde karşı koyarız, meydan vermeyiz. Gençlerimiz müsterih olsunlar, devlet ve hükümet olarak genç odaklı siyaset anlayışımızla onların yanındayız.'' demişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, katıldığı canlı yayında 'KYK kredisi faizleri silinecek mi?' sorusuna ''Öğrencilerimiz ve ailelerinin ferahı için gerekeni yapacağız. Her şey hazır, Cumhurbaşkanımız Kabine sonrası açıklayacak.'' şeklinde yanıt vermişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanımız dün bununla ilgili bir açıklama yaptılar. Bizim genç, sporcu odaklı siyasetimizi burada konuşuyoruz. Biz fırsat eşitliği kapsamında hareket ediyoruz.

Her ilde bir veya birden fazla üniversite var. Harçları kaldırdık. Genç odaklı siyasetin gereği neyse bugüne kadar gerçekleştirdik. Türkiye kurumsal olarak bursları gündeme getiren İBB Başkanı'yken Türkiye'nin gündemine getiren Sayın Cumhurbaşkanımızdı.

Öğrencilerimizin beklentisi neyse hep çıtayı daha yukarısına koyduk. Kılıçdaroğlu faiz diyor. Faiz ise faize en karşı biziz. Bu bir faiz uygulaması değildir. 351 sayılı yurt hizmetleri kanunundaki fiyat enfeksli gelişen bir uygulamadır. Hiçbir konjonktüre öğrencilerimizi kurban etmeyiz. Öğrencilerimiz ve ailelerinin ferahı için gerekeni yapacağız. Her şey hazır, Cumhurbaşkanımız Kabine sonrası açıklayacak.'' demişti.

İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yaşadığımız diğer sorunların, küresel ve bölgesel krizler elbette bizi de etkiliyor. Hayat pahalılığı başta olmak üzere insanları sıkıntıya düşüren gelişmeler yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz çözümsüz değildir, hiçbir yük kalıcı değildir. Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi, KYK ve onların burslara faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası yapacağız. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.