Öne Çıkanlar öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmeli personel

Gençlerin Önünü Her Alanda Biz Açtık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hep söylediğim gibi biz artık sizlerin zamanının misafirleriyiz. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle Türkiye Yüzyılı hazırlığıyla tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız. Buradaki her bir genç kardeşim potansiyel olarak yarının iş insanı, siyasetçi, sanatçı, milletvekili, belediye başkanı ve elbette cumhurbaşkanı adayıdır. Mahalli seçimlerde pekçok ilimizde, ilçemizde gençlik teşkilatından yetişme arkadaşlarımız aday olarak partimizi temsil ediyor.

Cumartesi günü İzmir'deydik. Hamza Dağ kardeşimiz gençlik kollarından yetişme ve bizim şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Adana, Kahramanmaraş adaylarımız aynı şekilde gençlik teşkilatımızdan yetişme. Karabük il ve çok sayıda ilçe adayımız yine kollarımızdan geliyor. Belediye meclisi, yönetimlerinde çok sayıda genç arkadaşımız yer alıyor. Önümüzdeki dönemde inşallah daha fazla yer alacak. TBMM'de gençlik kollarından yetişme 20'den fazla milletvekilimiz var. Meclis'te 30 yaş altı 5 vekilden 4'ü AK Parti'den. Bürokrasi, üniversite, iş dünyasında partimizin gençlik kollarıyla birlikte çalıştığımız binlerce isim biliyoruz. Gençlerimizin önünü her alanda biz açtık. Bu konuda ben sizlere güveniyorum.Hayat doğumdan ölüme kadar süren, nesillerden nesile aktarılan tecrübe, birikim, devri daimidir. Kendinizi geliştirmeyi, mücadeleyi bıraktığınız anda maddi ve manevi her alanda yıkıma uğramanız kaçınılmazdır.

Siz şu anda karanlığı aydınlatan gençlersiniz. 31 Mart gecesini de sizler aydınlatacaksınız. Durmadan, yorulmadan, 31 Mart gecesine kadar yola devam ediyor muyuz? Artık Eskişehir'i şu karanlık bahtından kurtarmaya hazır mıyız? Siz bu kararı verdikten sonra mesele bitmiştir. Gençlerimizle gerçekleştiğimiz buluşmaları hasret giderme yanında böyle bir paylaşımın vesilesi haline getirmeye çalışıyoruz. Rabbime hamd ediyorum 'Ya Rab bana böyle genç, dinamik yol arkadaşları nasip ettiğim için sana hamdolsun'. Gelişen teknoloji ile birlikte çeşitlenen yeni iletişim mecraları klasik usülleri tehdit ediyorsa da biz onları da kullanarak sizlerle muhabbetimizi kesintisiz sürdürüyoruz.

Türkiye Yüzyılı'nın inşası yolunda kararlılıkla ilerlerken hiçbir mecrayı ve mesajı kaybetme lüksümüz yok. Bunun için hem yüzyüze hem yaygın olarak kullanılan diğer mecraları kullanarak herkesle ama özellikle de gençlerimizle yakın teşriki mesai yapacağız. Önümüzdek günlerde Adana, Diyarbakır, Ankara, İstanbul'da gençlerimizle bir arada olacağız. Türk siyasetinde gençleri merkezine alan tek parti AK Parti'dir. Siz bakmayın birilerinin seçim arefesi gençlik edebiyatı yaptıklarına. Onlar sadece bu işin istismarını bilir. Gençleri yalanlarına alet etmeyi bilir. Mayıs ayındaki seçimler için milletimizin takdirine sunduğumuz beyannamede gençlerimize yönelik taahhütlerimiz vardı. Biz bu taahhütlerin hepsini de gerçekleştirdik. İndirimli telefondan ücretsiz internet, üniversite kredi ve bursların yükseltilmesinden yeni evlenen gençlere kadar tüm sözlerimizi tuttuk veya adımını attık. Son mahalli idareler seçiminin yapıldığı AK Partili belediyeler gençlerimizin hizmetinde. 1000'in üzerinde spor salonu yaptık. 621 millet kırathanesi ve kütüphanesi. Şimdi millet bahçelerine kadın kıraathaneleri yapacağız. Kadınlar için kıraathane yapacağız.

555 gençlik merkezi, 541 bilgi evi, 525 yöresel lezzet mekanı, çok amaçlı faaliyetlere hizmet edecek konferans salonu ve tiyatro salonları. 205 müze, 76 bilim merkezi, 51 dijital kütüphane ve 4300 tesisi sunduk. Bunlar sadece son 5 yılda sizlere kazandırdığımız hizmetler. Eskişehir'e hızlı treni kim getirdi? Bizden önce Eskişehir'de hızlı tren diye bir şey var mıydı? Üniversite, şehir hastanesini kim yaptı? Yine biz. Bunlar nerede? Bunlar niye yapmaz? Biz yaparız, onlar yıkar. Aradaki fark bu. Şimdi Nebi Hatipoğlu kardeşimle elele vererek yerel yönetim ve merkezi yönetim olarak elele vereceğiz, Eskişehir'i çok daha farklı bir şekilde uçuracağız. Uzay çalışmalarımızda yeni tarihi ve bir adım olan astronot yetiştirme programımızın ikinci ismi bir gencimizdir.

Milletin ortak sevinçlerinden rahatsızlık duyacak, ortak kazançları sabote etmek kadar zavallı haldedir. Ufukları kendi bireysel hırslarından olan bir güruh ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın yapığı işe turistik gezi dediler. Ayıptır. Bu kadar para harcanır mı dediler. Evet, devlet olursan, adam gibi adam olursan harcanır. Bu turistik gezi değil, sizleri, bu nesli uzaya hazırlamak için atılmış adımlardır. Tabii bu işler Bay Bay Kemal'in musluk açılışına benzemez. İstanbul'daki başkanları alıyor götürüyor İstanbul'a orada musluk açılışı yapıyorlar. Buradaki gibi bol bol heykel dikmeye gidiyorlar. İnternet üzerinden yaptığı toplantıyı teknoloji devrimi sanmaya benzemez bu. Bu işlerin arkasında çok büyük vizyon, hazırlık, emek, gayret var. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi roketimizi işte bu programlarla yetiştirdiğimiz astronotlarımızla uzaya göndereceğiz. Bakalım o zaman kendi roketimize nasıl kulp takacak, yaşayıp göreceğiz.'' dedi.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu andaki muhalefetin geçmişteki muhalefetten en ufak bir farkı yok. Muhalefet gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Şu anda paramparça olmuş durumdalar. Bütün mesele şu yerel seçimlerden bizim merkezi yönetim ve yerel mahalli idareler olarak çok daha güçlü çıkmamız ve bu gücümüzle beraber bu hizmeti ülkemizin geneline yaymamız. Örneğin işte Eskişehir. Eskişehir'de bunların yaptığı ne var? Eskişehir'i farklı bir şekilde yeniden ayağa kaldırmak için, nasıl ki spor tesislerini yaptıysak inşallah kentsel dönüşümle Eskişehirimizi farklı bir şekilde ayağa kaldıracağız.

Biz tabii İstanbul'u aldığımız zaman çöp, çukur, çamur öyle aldık. İstanbul susuzdu. Tankerlerle İstanbul'da su dağıtıyorlardı. CHP'nin yapısı bu. Karakteri bu. Cibilliyeti bu. Fakat şimdi inşallah Nebi kardeşimle biz burayı aldığımızda burada susuzluğu çözmek bizim işimiz. AK Parti bu işin imtihanını başarıyla vermiş. Nerede imkansızlık varsa biz çözeriz. Bu bizim mesleğimiz haline gelmiş. Biz merkezi yönetim olarak işbaşında olduğumuzda DSİ kimde? Bizde. Biz DSİ ve yerel yönetimle elele vereceğiz, Eskişehir'in susuzluğunu gidereceğiz. Bütün bu kentsel dönüşümü yaparak bir diğer taraftan şehir plancılığında güzel adımlar atarak Eskişehir'i modern bir şehir haline getireceğiz.

Sayın Kılıçdaroğlu'nu niye geri getireyim? Zaten 18 kez gitmiş. Onu gönderenler onu düşünsün. Biz işimize bakalım, yapacak çok iş var. Bunlar yenile yenile doymazlar. Çok daha fazla neler yaparız buna bakacağız. Yerel seçimlerde inşallah bizler ciddi manada mevcut büyükşehir belediyelerimizi, il belediyelerimizi kaça çıkaracağız Cumhur İttifakı olarak onun hesabı içerisindeyiz. Gümbür gümbür inşallah geleceğiz.

Bunlar turistik gezinin bile tanımını sorsanız bilemezler. Sen uzaya gidiyorsun, bunun adını turistik gezi koyuyorlar. Bir defa uzaya bu yolculuğu yapan bir iktidar dünyanın değişik ülkelerinden Amerika, Almanya bütün bunlarla işbirliğini yaparak aylarca Alper'i yetiştirmişiz, arkadaşlarını yetiştirmişiz. Arkadaşlarıyla beraber birçok hazırlıklar yapılmış, bunun neticesinde bu kadar parayı harcamaya değer miydi diye buna yaklaşım gösteriyorlar. Böyle büyük bir faturayı ödemek ancak adam gibi adamın işidir, devlet gibi devletin işidir. Bütün bunlarla beraber getirisi nedir bunu düşünemeycek kadar bunlar zavallı. İnşallah çok daha kısa zamanda artık uzaya gidişlerde bütün imkanlarımızı kendi araçlarımızı, herşeyimizi yapar hale geleceğiz, savunma sanayinde yaptıklarımız gibi. Şu anda ikinci uçak gemisini yapacağız. Bunu da kendi tersanemizde yapacağız.

Adalet Divanı'ndan çıkan karar İsrail'in beklemediği karar oldu. Öyle veya böyle istediğimiz neticeyi aldık. Yeterli mi, değil. Bunu genişletmenin gayreti içerisindeyiz. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına teşekkür ettim, bundan sonraki süreçte de yanınızdayız, bunu devam ettirelim dedik. BM Genel Kurulu'nda çıkan netice çok önemliydi. 121 ülke burada İsrail'in soykırımını kabul ettiler. Amerika yanında sadece 9-10 ülkeyle kaldı. 40 ülke çekimser davrandı. Onlar da yavaş yavaş yanımıza gelmeye başladılar. Bu süreci devam ettireceğiz. Netanyahu kan kaybediyor. Çok daha kan kaybedecek. Kendi ülkesinde Netanyahu lanetli hale geldi. İnsanlık lanetleyecek onu. O çocukların, kadınların ahı yerde kalmaz. Biz kovalayacağız o kaçacak. Sonunda zafer hakka inananların olacak.

Seçime girerken herkes bize şans filan vermiyordu. Deve dişi gibi de rakipler var. Bu rakipler de bizi çok genç, bu herhangi bir şey yapamaz. Birisi Bedrettin Dalan, birisi Zülfü Livaneli. Bunların yanında seçimi alma şansı yok diye düşünüyorlardı. Seçime girdik ve neticede teşkilat çok çok önemli. Bir gecede İstanbul'a afişlerle donattık. Neydi o afişler, 'tamam inşallah'. Eskişehir de inşallah tüm duvarları 'tamam inşallah' diye övmeli, ertesi güne 'tamam inşallah' diye çıkmalıyız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.