Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ay Boyunca Ücretsiz

Kağıthane'den İstanbul Havalimanı arası ulaşım sadece 24 dakika. Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nu vatandaşlar 1 ay boyunca ücretsiz kullanabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Aynı anda 10 tünel delme makinesi kullandık. Kendi içinde pek çok rekora imza atılan metro inşaatı süreci yerli ve milli olarak milletimize kazandırılmıştır.

Hızlı tren konforuyla işleyecek bu metronun sinyalizasyonunu TÜBİTAK iş birliği ile Aselsan gerçekleştirdi. İstanbul Havalimanı’ndan başlayıp Halkalı’ya inecek metro hattımızın çalışması da hızla devam ediyor.

Tüm projelerimizi tamamladığımızda İstanbul’un raylı sistem ağını 380 kilometrenin üzerine çıkartmış olacağız. İstanbul’un ilk raylı hattının hizmete girdiği 1989 yılından bu yana en büyük raylı sistem hatları bizim dönemimizde yapıldı. 2017’de hizmete giren Üsküdar-Çekmeköy sürücüsüz metro hattı, dünyanın en büyük 3. kapasiteli metro hattı seçilmişti.

Paris’i bildikleri kadar İstanbul’u bilmeyenlerden fazla bir şey beklemiyoruz. Kendi ülkelerinde bir turist gibi yaşıyorlar. Biz İstanbul’un trafik sorununu raylı sistemlerle çözme vaadimizi adım adım yerine getiriyoruz.

Hangi belediyenin kimde olduğuna bakmadan şehre hizmet verecek eserleri birer birer faaliyete geçirdik. Bu şehri kimsenin insafına bırakamayız. Bunun için önemli projelerimizin merkezine hep İstanbul’u yerleştirdik.

Ulaşım atılımlarını kesintisiz sürdürüyoruz. Bunlar, Boğaz’ın altından Marmaray’ı geçirebilirler miydi ya? Biz 10 adet sürücüsü metro adımını attık ama bunların haberi yok. Paris'te de bundan var' diyor. Paris’te metroda damdan sular akıyor, bizimkisi tertemiz haberleri yok.

Havalimanının Yeşilköy’den bugünkü bulunduğu yere taşınması da bu kapsamda attığımız adımlardan bir tanesidir. Devletimizin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılan bugünkü havalimanı bugün Avrupa’nın en yoğun çalışan havalimanları arasında yer alıyor.

İGA’yı böyle yaptık, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü’nü böyle yaptık. İstanbul’un raylı sistemlerle ulaşılamayan hiçbir köşesi kalmayacak. Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabilecek. Kanal İstanbul’u da bu şekilde hayata geçireceğiz.

20 yıl önce ülkeyi yönetme görevini devraldığımızda ‘Yeter söz milletindir’ diyerek bu gidişata dur dedik. Ekonomimizi mahvetme yolunda adımlar attılar ancak bunu başaramadılar. Başaramayacaklar.'' dedi.

CNN Türk'e Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Değerli kardeşlerim ülkemizin dünyaya açılan kapııında erişim bu kadar kolay hale geldi. Bu konforu sunmak İstanbul’un en kıymetli projelerinden birini hayata geçirmek son 20 yılda olduğu gibi millete hizmet aşkıyla çalışan AK Parti kadrolarına nasip oldu. 

Hattımız başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’ye katkılarıyla ülke ekonomisine hizmet edecek muhteşem bir eserdir. Hem ülkemizde hem dünyada da yeni atılımlara ilham verecektir. 

Türkiye’nin tek seferde inşa edilen en uzun metrosunun açılışını yapıyoruz. Hattımızın en kısa sürede hizmete alınabilmesi için dünyada ilk defa 10 tünel açma makinasını kullandık.  Günde 65.5 metre kazı yaparak kazı rekorları kırdık. Saatte 120 km ile Türkiye’nin en hızlı metroları bu hattımızda kullanılacak.

Bugün yine ülkemizi enlerin kazandırıldığı projenin açılışı ile bir aradayız. Bugüne kadar 197 milyon yolcuya hizmet vermiş. İstanbul Havalimanı dünyanın transit merkezi. Toplamda 34 km’lik şehir içi metro için ciddi bir rakam. Kısa süre bitirmek için önemli mühendislik çalışmaları gerçekleştirdik. Aynı anda tam 10 tünel açma makinası kullanarak kısa sürede bitirdik.

Kağıthane İstanbul Havalimanı arası 34 km, 8 hat var. Kağıthane’ye gelen vatandaşımız ister Mecidiyeköy bağlantısını ister Mahmutbey bağlantısını kullanacak. Esenler’deki vatandaşımız 45 dk’da Havalimanına ulaşabilecek. 35 dk’da Taksim’den İstanbul Havalimanı’na ulaşabilecek. Bu hat mimarisiyle tasarımıyla dünyaya örnek olacak bir metro projesi.

Burada akıllı tünel konsepti ile yangın durumunda otomatik olarak kendisi bütün tedbirleri alarak olumsuz şartları ortadan kaldıran bir sistem var. Herkes için erişilebilir istasyonlar. Kabartma taşlardan klavuz yollarına, ses sistemlerine kadar herkes için erişilebilir bir istasyon. Engelli kardeşimiz buradaki ulaşımını gerçekleştirebilecek. Biz ulaşımda hiçbir şey için engel tanımıyoruz. Yeni bir metro yapacak kurum en iyisi nerede diye bakacak olursa Kağıthane-İstanbul havalimanı metro hattını görebilecek diyebiliriz.

Sistemlerde sinyalizasyon olmazsa olmaz bu sinyalizasyon sistemini dünyada kuran 5 firma vardı. Biz de onlara mahkumduk. Olağanüstü ücretler talep ederler, maalesef burası 5 firmanın tekelindeydi. Biz 3 yıl önce yerli ve milli nasıl yaparız diye oturduk. ASELSAN-TÜBİTAK iş birliği ile başarıyla bitirmiş olduk. Bu hattımızda yerli ve milli sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Bu dünyadaki 5 kişinin tekelinde olan işletmeyi de ortadan kırmış olduk. Türkiye’ye kazandırmış olduğu çok önemli bir gelişme. Türkiye 20 yıldır bu ve benzeri projelerle çok tanıştı. Türkiye 30 yıllık planlar yapan bir Türkiye, inşallah bunun devamı Halkalı Marmaray’a kadar uzanacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.