Öne Çıkanlar ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı refah payı sözleşmeli personel tezsiz yüksek lisans uygulaması

Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik (30 Aralık 2023)

Resmî Gazete

30 Aralık 2023 CUMARTESİ

Sayı : 32415

YÖNETMELİK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİNDEN ALINACAK MUAYENE VE DAMGALAMA ÜCRET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 8/2/1989 tarihli ve 20074 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliğinin 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 3- Bu Yönetmelik; 3516 sayılı Kanun kapsamındaki ölçü aletlerinin ilk, periyodik ve stok muayeneleri için alınacak ücretler ile elektrik, su ve gaz sayaçları tamir ve ayar istasyonlarında bulunan tamir ve ayar masalarının muayenelerinden alınacak ücretleri kapsar.

Birinci fıkrada belirtilen ölçü ve ölçü aletlerinden aşağıda verilen ücretler alınır:

23.2.1 nolu satırda belirtilen genel muayene ücreti, ortalama hız ölçüm donanımının koridor uzunluğunun ölçülmesi ve giriş ile çıkış kesimlerinin birlikte çalışabilirliğine ve ölçüm doğruluğuna ilişkin genel kontroller için alınacak ücrettir.

23.2.2 nolu satırda belirtilen donanım muayenesi ücreti ise çok şeritli ortalama hız ölçüm donanımlarında, genel muayene ücretine ilave olarak koridor giriş ve çıkışındaki her bir şeritte bulunan donanımların münferit kontrolleri için ayrı ayrı alınacak ücrettir.

5.3.6, 5.3.7 ve 7 nolu satırlarda belirtilen ölçü aletlerinden tamir ve ayarı yapılarak geçici damga ile damgalananların tamir sonrası ilk muayeneleri için yukarıda belirtilen muayene ücretlerinin 1,5 katı alınır.

15.1, 15.2, 15.3, 15.4, 16 ve 17 nolu satırlarda belirtilen ölçü aletlerinin tamir ve ayarlanmalarından sonraki ilk muayeneleri için yukarıda belirtilen muayene ücretlerinin 1,5 katı alınır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İlk, periyodik ve stok muayenesi Bakanlık tarafından yapılan ölçü ve ölçü aletleri ile elektrik, su ve gaz sayaçları tamir ve ayar istasyonlarının ilk defa belgelendirilmesi veya belgenin vizesinin yapılması esnasında her bir tamir ve ayar masasının muayenesi için istasyon sahipleri veya ilgililerinin müracaattan önce muayene ve damgalama ücretlerini il ve ilçelerde bulunan muhasebe birimlerine yatırmaları, muayene ücretinin yatırıldığına dair makbuz bilgilerini içerecek şekilde elektronik başvuru yapmaları zorunludur. Elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayene ve damgalama ücretleri, söz konusu sayaçların tamir ve ayar istasyonlarındaki muayeneleri aşamasında yatırılabilir.’’

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğe 4 üncü maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Periyodik muayenelerin ilan edilmesi

Madde 4/A- Bakanlık, periyodik muayene müracaatlarının ölçü ve ölçü aletlerinin cins ve özelliklerine göre hangi mercilere yapılacağını, her yıl Şubat ayının son gününe kadar Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu radyo ve televizyonlarından belirli aralıklarla ilan eder.’’

MADDE 4- Bu Yönetmelik 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.