Öne Çıkanlar 2024 Yılı KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Sınavı Soru ve Cevapları Özel Öğrenci Barınma Hizmeti Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü BİM Aktüel Ürünler Hastane Randevu Sistemi

Radyo Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelikte Değişiklik (5 Haziran 2024)

Resmî Gazete

5 Haziran 2024 ÇARŞAMBA

Sayı : 32567

YÖNETMELİK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan:

RADYO, TELEVİZYON VE İSTEĞE BAĞLI YAYINLARIN İNTERNET ORTAMINDAN SUNUMU HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 1/8/2019 tarihli ve 30849 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ş) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ş) Net satış: Brüt satışlardan, satış indirimlerinin düşülmesi sonucu kalan tutarı,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğe 15 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Koşullu erişim ücreti

MADDE 15/A - (1) Yayın hizmetlerini koşullu erişim yoluyla sağlayan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ve internet platform işletmecileri yıllık net satışlarının yüzde birbuçuğunu izleyen yılın Temmuz ayı sonuna kadar Üst Kurula öderler. İlgili yıla ait olarak beyan edilen ticari iletişim gelirleri, program destekleme gelirleri hariç olmak üzere, Üst Kurul tarafından net satış tutarından mahsup edilir.

(2) Koşullu erişim sağlayan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ve internet platform işletmecileri Üst Kurul tarafından talep edilmesi hâlinde yıllık net satışlarını gösteren her türlü bilgi, belge ve defterlerini 15 günlük süre içinde ibraz etmekle yükümlüdürler. Zor durumda bulunmaları sebebiyle bu yükümlülüğü yerine getiremeyen medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ve internet platform işletmecilerine, sürenin bitiminden önce yazılı olarak talep etmeleri halinde 15 gün ek süre verilebilir.

(3) Üst Kurul yıllık net satışlarının tespiti amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlardan da bilgi ve belge talep edebilir.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“k) Yayın hizmetlerini koşullu erişim yoluyla sunmaları hâlinde yıllık net satışlarının yüzde birbuçuğunu izleyen yılın Temmuz ayı sonuna kadar Üst Kurula ödemekle,”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendinde yer alan “binde beşini” ibaresi “yüzde birbuçuğunu” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8- Bu Yönetmelik hükümlerini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.