Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Seyahat Kartı (2 Ocak 2023)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Dr. İ. İlhan Hatipoğlu imzalı resmi yazıda ''10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanununun 48'inci maddesinde, memuriyet mahalli dahilinde seyyar olarak vazife gören memur ve hizmetlilere, bu Kanun kapsamına giren kurumlar tarafından işletilen taşıtlarda seyahat için fotoğraflı birer kart verileceği ve bu kartların kimlere, hangi taşıtlar için ve hangi şartlarla verileceğinin İçişleri Bakanlığı, Hazne ve Maliye Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca müştereken tespit edileceği hükme bağlanmış olup anılan Kanunun 1'inci maddesinde ise Kanun kapsamındaki idareler belirlenmiştir.

Buna göre; 6245 sayılı Kanunun 48'inci maddesi uyarınca, memuriyet mahalli dahilinde seyyar olarak görev yapan memur ve hizetlilere verilecek söz konusu kartlarla, bu Kanun kapsamında bulunan bütün idareler tarafından işletilen her türlü taşıtlarda seyahat edilebilmesi mümkün bulunmaktadır.

Ayrıca, söz konusu 48'inci madde hükmüne uygun olarak seyahat kartlarının kimlere hangi şartlarla verileceği ve uygulamaya ilişkin esaslar; 16, 23 ve 30 Seri No'lu Harcırah Kanunu Genel Tebliğleri ve 8/12/1995 tarihli ve B.07.0.BMK.0.17-27-48-629/32571 sayılı Genel Yazımızla belirlenmiş, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bakanlığımız tarafından müştereken imzalanan ve 1/1/2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren protokol ile 30 Seri No'lu Tebliğde belirlenen illere (Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Konya ve Gazİantep) diğer büyükşehirlere de eklenmiş ve uyulması gereken hususlar yeniden belirlenerek söz konusu protokol kapsamında bu esasların uygulanmasına devam edilmiştir.

Diğer taraftan; 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca 31/12/2005 tarihli ve 26040 üçüncü mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esasların 21'inci maddesinde; ''6245 sayılı Harcırah Kanununun 48'inci maddesi uyarınca İçişleri, Hazine ve Maliye ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları tarafından müştereken belirlenen esaslar çerçevesinde, seyahat kartı verilecek personel listesi, birimlerin teklifleri değerlendirilerek mali hizmetler birimi tarafından kontrol edilir. Buna ilişkin talepler yukarıda belirtilen esaslar ile Bakanlık tarafından yapılan düzenlemelere uygunluk ve bütçe ödeneğinin yeterliliği yönünden en geç üç işgünü içinde kontrol edilir. Uygun görülmeyen talepler gerekçeli bir yazıyla ilgili birime gönderilir.'' düzenlemesi yer almaktadır.

Resmi yazıya https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2024/01/Seyahat-Kartlarina-Iliskin-Genel-Yazi-2024.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.