Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler BİM ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Süper Kupa Maçı Yarıda Kaldı! Son Kararı TFF Verecek

Olağanüstü genel kuruldan aldığı yetkiyle karşılaşmaya A takım kadrosuyla çıkmama kararı alan, U19 futbolcularıyla sahaya çıkan Fenerbahçe, Süper Kupa Maçı'nın 2. dakikasında sahadan çekildi.

Yedek kulübesinde sadece 4 futbolcu bulunan sarı-lacivertli takımda yer alan futbolcular; Furkan, Mustafa Emir, Efekan, Yusuf, Ümitcan, Muhammet, Görkem İbrahim, Kerem, Muhammet Zeki, Emirhan, Çağrı.

Sarı-Kırmızılı takımda yer alan futbolcular; Muslera, Köhn, Nelsson, Abdülkerim, Kaan Ayhan, Torreira, Berkan Kutlu, Barış Alper, Mertens, Kerem, Icardi.

Hakem Volkan Bayarslan’ın düdüğü ile başlayan karşılaşmada 1. dakikada Icardi'nin golüyle Galatasaray 1-0 öne geçti. Fenerbahçe'li oyuncular, maçın 2. dakikasında sahadan çekildi. 

Maçın sonucu için en güçlü ihtimal Galatasaray'ın Süper Kupa Maçı'nı 3-0 kazanması olarak görülüyor.

Şimdi son kararı TFF verecek. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne karar vereceği merak ediliyor.

TFF, müsabaka görevlilerinin raporlarını bekleyecek (Futbol Müsabaka Talimatı Madde 26-3).

Raporlar geldikten sonra Disiplin Kurulları'nın görev zamanı başlayacak (Madde 23-3).

Disiplin Kurulları, Madde 22-a'ya göre hükmen mağlubiyet kararını verecek.

Bu kararı madde 26-1'e göre TFF Yönetim Kurulu onaylayacak. Tüm bu süreçlerin 1 hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

TFF Futbol Müsabaka Talimatnamesi İlgili Maddeleri

Madde 22 - Hükmen Yenik Sayılmalar

a) Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 6 (altı) kişiye inmesi (Bu durumda müsabakaya devam edilmez.)

Madde 23 - Hükmen Mağlubiyet Sürecinde Uygulanacak usul ve sonuçlar

3) Bu talimatın 19. maddesi (Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamaması maddesi) kapsamı dışında kalan hükmen mağlubiyet kararlarını vermeye Disiplin Kurulları yetkilidir.

4) Hükmen yenik sayılma halinde galip gelen takım lehine 3 gol verilir. Hükmen yenik sayılan takım, gol atmış olsa dahi hiçbir golü geçerli kabul edilmez. Hükmen galip gelen takımın üçten fazla attığı goller geçerli olarak kabul edilir.

Madde 26 - Müsabaka Sonuçlarının Tescili

1) TFF tarafından düzenlenen veya izin verilen müsabakaların sonuçları, TFF tarafından tescil edilmeden geçerli sayılmaz.

3) TFF, Uluslararası Futbol Oyun Kuralları'nın öngördüğü süreç içerisinde herhangi bir nedenle tamamlanamayan müsabakaların sonuçlarını, müsabaka görevlilerinin raporlarına ve gerektiğinde yapılacak araştırmaya göre karara bağlar ve ilan eder.

GALATASARAY KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada “Galatasarayımız, 2023 Turkcell Süper Kupası'nın sahibi oldu. Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda 2022-23 şampiyonu olarak sahaya çıkan takımımız, rakibin sahadan çekilmesiyle kupanın kazananı oldu.

Rakip takım genç oyuncularını sahaya sürerken Mauro Icardi, bir dakika dolmadan Barış Alper Yılmaz'ın pasıyla rakip fileleri sarstı. Bu golün ardından sarı-lacivertli takım oyuncularını sahadan çekti.

Galatasaray, bu zaferle birlikte Cumhuriyet'in 100. yılını iki kupa ile taçlandırdı. TFF Süper Kupa adıyla 7. kez bu kupayı kazanan takımımız, öncesindeki statüde Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altındaki zaferleriyle 17. kez bu kupayı kazanmış oldu.

Ulu Önder Atatürk baskılı tişörtüyle ısınmaya takımımız, rakibin çekilmesiyle sahada zafer turu attı.

6 Şubat depreminden etkilenen illerimizden olan Şanlıurfa'da geliri depremzedelere bağışlanan maçta yer alan takımımıza şehir halkından büyük sevgi ve ilgi vardı. Takımımız havalimanına indiği andan itibaren renk fark etmeksizin binlerce vatandaşımızın yalnız bırakmadığı oyuncularımız halkı fırsat buldukça selamlayarak onlarla fotoğraflar çekildi.” denilmiştir.

GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK'TEN AÇIKLAMA

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Üzülerek söylüyorum, böyle bir durumu beklemiyorduk. Şanlıurfa'daki taraftarlara derbi izletmektense acayip saçmasapan şeyler yaşadık. Çok önemli bir kupa bu, 100. yıl kupası. Bu derbiyi seyrettirmenin keyfi varken, hiç beklemediğimiz bir şeyle karşılaştık. Bu maçın geliri depremzedelere yardım olarak gidecekti. Bir taraf dolu, diğer taraf boş. Ben çok üzüldüm. Dünyaya rezil olduk. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin misyonu bunların ötesinde. U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Bu çocukları niye alet ediyorsunuz kendi amaçlarınıza? Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Bu şekle getirmenin kime faydası oldu? Önümüzdeki günler, daha da gerginleşecek. Ben bu gerginliğin bitmesi taraftarıyım. Ne onlara ne bize bu final yakışmadı. İnsanların bir sefer daha düşünmesini isterim. Hiç güzel olmadı.

Ben protokole geldim. Fenerbahçe'den bir yönetici oraya gelmedi. Normalde oraya gelmeleri gerekiyordu. O kadar çok senaryo söylendi ki, böyle olmasını beklemiyorduk. İki üç gündür buradayım. Böyle sevgi görmedim. Urfalılar bizi bağrına bastı.

Federasyonun seçime gitmesi öngörülüyordu. Federasyon da gerekeni yaptı. Hayırlı olsun. Birdenbire bugünden yarına olmaz. 100'den fazla kişiyi seçeceğiz. Bence aradaki zaman makuldür. Herkes şunu anlamalı. Erken seçim kararını federasyon alabilir. Federasyon bu kararı almış ve açıklamış. 20 gün mü çok önemli bir federasyon için. Federasyonun kararına da saygı duymak lazım. Daha önlerinde uzun bir süre varken, bu kararı aldılar. Federasyonun kararının sorgulanmasının altında başka maksat olduğunu düşünüyorum.

Kendimizi kontrol etmemiz lazım. Ben Galatasaray Başkanı olarak tüm spor paydaşlarını aklıselim davranmaya çağırıyorum." dedi.

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada”Kazanmak için değil doğruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, tavrımızı özetlemek adına vurgulamak istediğimiz şey şudur ki; sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alın terinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden dünyanın en büyük spor kulübü olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz.” denildi.

MAÇ ÖNCESİ FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Süper Kupa Maçı öncesi konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Bugün İslam Çupi'nin sözlerini hatırlama günüdür. Geldiğimiz nokta itibarıyla Fenerbahçe, yüzde 50 şansı olduğu Süper Kupa müsabakasına A takımı getirmeyip kupa şansını çok daha zayıflatmış bunu da inandığı değerler ve uğradığı haksızlıklara isyan etme noktasına geldiği için yapmıştır.

Yaşadığımız haksızlıklar, terör örgütünün kumpası, futbol takımımıza yapılan suikast girişimi, futbolcularımıza yapılan linç teşebbüsü, zorbalıkla çalınan şampiyonluklarımız. 3 Temmuz kumpas sürecinde açılan davaların hala sonuçlanmaması. Bunlar sadece bazı olaylar.

Bugünkü tepkimiz ve Süper Kupa'daki duruşumuz, sadece maçın tarihiyle ya da son deplasman maçında yaşadıklarımızla ilgili değildir.

Bütün bu garip olayların tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaştırılması Fenerbahçe'yi isyan noktasına getirmiştir. İsyanımızın ilk adımını istemeyerek Şanlıurfa'da atmak zorundayız.

Kötülüklerin, kötülüğün tarifi hiçbir alanda futbol alanında olduğu kadar somut, delilli ve gerçek olmamıştır. Bu gidişata son verilmediği için kötülükler, kötülük yapanlar arsızlaşmış, beden bulmuş ve artarak devam etmiştir.

Trabzon'da yaşananlar basit bir holiganizm olayı değildir.

Biz çok sabırlı davrandık, sakin olmaya çalıştık. Haksızlıkları haykırdık, tüm kumpaslara, suikast girişimlerine ve haksızlıklara rağmen spora ve sporcuya odaklandık. Olimpiyatlara en çok sporcu gönderenlerden birisi Fenerbahçe'dir.

TFF; isteseniz, planlasanız bu kadar olayı bir sezona sığdıramazdınız. Bizim isyanımızı bir maç tarihine bağlayan arkadaşlar gerçekten kötü niyetlisiniz. Maç planlamasına bakalım... Yunan federasyonunu örnek olarak gösteriyorlar. Kendi beceriksizliklerini karşı bu kararları paylaşıyorlar. Yunan federasyonu yabancı hakem getiriyor o zaman sizde getirin.

Galatasaray Avrupa'da tur atlasaydı bu maç bugün oynanacak mıydı?

Şanlıurfa bizim gideceğim Atina deplasmanıyla aynı mesafededir. Biz 'Karagümrük maçımızı ertelemeyin, bu maçı erteleyin' dedik. 'Rakip istemiyor' dediler. 'Karagümrük de istemiyor. Onu ne yapacaksınız?' dedik 'Onu hallederiz' diyorlar. Karagümrük'e gücün yetiyor, Galatasaray'a gücün yetmiyor öyle mi?

Biz Şanlıurfa'ya borçluyuz. Buradaki biletlerin hepsini Fenerbahçe Kulübü satın almıştır. Biletlerle ilgili bir kayıp yoktur. 2011 yılında oynanmayan Süper Kupa'nın Beşiktaş'la Şanlıurfa'da oynanmasını talep edeceğiz. Süper Kupa'nın burada yapılmasını öneren de Fenerbahçe'dir. Oynamak isterdik ama kararımızın arkasındayız." demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.