Öne Çıkanlar Hakmar Express A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Sürücü Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik (27 Aralık 2023)

Resmî Gazete

27 Aralık 2023 ÇARŞAMBA

Sayı : 32412

YÖNETMELİK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından:

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI VE TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/7/2022 tarihli ve 31888 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve Tehlikeli Mal Taşımacılığı Sürücü Eğitimi Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Bu Yönetmelik kapsamında verilecek yetki belgesi sayıları aşağıdaki şekilde belirlenir ve uygulanır:

a) Toplam nüfusu 400.000’in altında olan her ile 2 adet yetki belgesi verilir.

b) Toplam nüfusu 400.000’den fazla olan illerde, ilk 400.000 nüfus için 2 adet ve 400.000 nüfustan fazla olan her 400.000’lik nüfus için ilave bir adet yetki belgesi verilir.

c) Nüfusu azalan illerde, bir önceki sayıya göre düzenlenmiş eğitim merkezlerinin faaliyetleri devam eder. Ancak bu illerde yetki belgesinin herhangi bir nedenle iptal edilmesi halinde, illere göre en son yayımlanan yetki belgesi sayısına göre işlem yapılır.

ç) Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan nüfus sayısında değişiklik olması ve bu değişikliğin yetki belgesi sayılarında değişikliğe sebebiyet vermesi halinde illere göre yetki belgesi sayıları güncellenir.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.