Öne Çıkanlar Tarım ve Orman Bakanlığı altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

20 Puanlık Artış Talebimizi Dile Getirdik

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Biz ek gösterge tartışmasına başladığımız günden bu yana tüm kamu görevlilerini kapsaması gerektiğini herkese dokunması gerektiğini ifade ediyorduk. Bu açıdan kapsayıcı bir çalışma. İyileştirmeye açık alanları var geliştirmeye açık kısımları var. Bu boyutuyla da bundan sonraki kısmında meclis çalışmaları aşamasında gerekli mücadeleyi ortaya koyarak katkı sunmaya devam edeceğiz. Herkesin 600 puan ek göstergesini yükseltmiş olmak önemli bir adım. Herkesin bildiği 4 meslek grubu üzerinden tartışma yürüyordu ama dört meslek grubunun dışına çıkarak tüm kamu görevlilerini kapsaması önemli.

Sadece ek göstergeleri artırmış olmaktan ziyade 20 puanlık bir iyileştirme ciddi anlamda çalışanları memnun edecekti. Bizim sunduğumuz teklif ortadadır. Yardımcı hizmetler sınıfı için de mutlaka ek gösterge çalışması yapılması gerektiğini ve tazminat yansıtma oranlarında 20 puanlık artış talebimizi dile getirdik. Şeflerle ilgili de 2 bin 200’den 3 bine çıkarıldığı açıklaması yapıldı. Ancak kafa karışıklığının giderilebilmesi için meclise sunulacak tasarının öncelikle görülmesi gerekiyor. Şu aşamada biz tazminat yansıtma oranlarından verilebilecek puan artışının çok daha önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz.

Bundan sonraki süreçte paylaşılacak olan detaylarla birlikte düzenlenmesi gereken noktalar için de çalışmalarımızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Çalışmanın 5 milyon 300 bin kişiyi ilgilendirmesi son derece önemli. Bunun için reformist bir çalışma diyorum. Hafife alınacak değersizleştirilecek, itibarsızlaştırılacak bir çalışma değil ama mutlaka ve mutlaka geliştirilecek bir çalışmadır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.