Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

31 Mart Seçimlerinde Görev Alan Kamu Personeli İdari İzinli

İdari İşler Başkanı Doç. Dr. Metin Kıratlı imzalı resmi yazıda ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 127'nci maddesi ile 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 8'inci maddesi uyarınca Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacaktır.

Seçimde görev alacak sandık kurulu başkanları ile bir üyesi, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 22'nci ve 23'üncü maddelerinde belirtilen usul ve esaslara göre kamu görevlileri arasından seçilmektedir.

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğundan, oyların sayım ve dökümü, tutanakların düzenlenmesi ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra belgelerin ve seçim malzemelerinin ilçe seçim kurullarına teslim süresi gece geç saatlere kadar devam etmektedir.

Bu nedenle, sandık kurullarında görev alan kamu personelinin 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün gönderdiği yazıya göre; 1 Nisan 2024 tarihi sandık kurullarında görevli olmayan yönetici ve öğretmenlere tatil değildir. Okulların tatil olması için MEB'den resmi bir açıklama gelmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.