Öne Çıkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar altılı masa

3600 Ek Gösterge Yasalaşmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Özellikle memur emeklilerimiz, aylık bağlama oranlarının düşüklüğü ve tüm ödemelerin emekliliğe sayılmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Türkiye Kamu-Sen olarak bu mağduriyetin giderilmesine yardımcı olacak en büyük unsurun ek göster rakamlarının yeniden düzenlenmesi olduğunu ifade etmiş, bu doğrultuda tüm kamu çalışanlarının ek gösterge rakamlarının adil bir biçimde düzenlenmesi gerektiğini ısrarla vurgulamıştık.

Bazı meslek mensuplarının ek gösterge rakamlarını 3600’e yükselten kanun çalışmaları esnasında, kamu çalışanları arasında ek gösterge bakımından yapılacak istisnanın yeni adaletsizlikler doğuracağını belirtmiş, 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi yoluyla özellikle memur emeklilerinin sorunlarının bir nebze olsun çözülebileceğini ifade etmiştik. Bu doğrultuda hazırladığımız kanun önerisini de yetkililerle paylaşmıştık.

2023 yılındaki seçim sürecinde hem dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. dereceye gelen tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceğini dile getirmişti.

Ek gösterge bilhassa memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan ilgilendirdiği için emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahiptir. Milyonlarca memur ve emekli Cumhurbaşkanımızın sözünün hayata geçirilmesini beklemektedir.

Aylık 14 bin 800 TL düzeyinde maaşla ailesini geçindirmeye çalışan memur emeklilerimiz için ek gösterge düzenlemesi öncelikli olarak bir an önce gerçekleştirilmelidir. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda bu yönde çalışma yapılacağı da karar altına alınmış olmasına rağmen şu ana kadar atılmış somut bir adım bulunmamaktadır.

Talebimiz ve beklentimiz verilen sözlerin tutulması ve 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için gerekli yasal çalışmanın yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesi yönündedir. Sayıları milyonu bulan çalışan ve emeklimizin umutları başka bahara bırakılmamalı, ek gösterge konusu yapılacak düzenleme ile artık gündemden tamamen çıkarılmalıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.