Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

6792 Sayılı Karar Resmi Gazete'de

Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olanların atanabilecekleri memur kadrolarına dair ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun geçici 48 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

14/2/2023 TARİHLİ VE 6792 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

MADDE L (1) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun geçici 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (ç) bentleri kapsamına giren sözleşmeli personelden; aynı unvanlı memur kadrolarına atanacaklara ilişkin kadro unvanları ekli (1) sayılı listede, aynı unvanlı memur kadrosu bulunmayanların atanacakları kadro unvanları ise (a) bendi kapsamındakiler için ekli (2) sayılı listede ve (ç) bendi kapsamındakiler için ekli (3) sayılı listede gösterildiği şekilde belirlenmiştir.

(2) 657 sayılı Kanunun geçici 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamına girenler ilgisine göre “tabip”, “uzman tabip”, “hemşire”, “ebe” ve “sağlık memuru” unvanlı kadrolara atanırlar.

MADDE 2- (1) Bu Karar 26/1/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

KARARNAME

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.