Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Ek Gösterge İlavesi Mevcut Sorunları Çözmekten Uzaktır

BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, ''BASK olarak ek gösterge ve katsayı adaletsizliğinin belirli meslekler için değil öğrenim durumuna göre tüm kamu çalışanlarını kapsaması gerektiğini ifade etmiştik.

Aylardır YETKİLİ'yiz diye ek gösterge görüşmeleri yapan konfederasyonun teklifini zaten görememiştik. Bugün sayın cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ek gösterge düzenlemesinin detayları net olarak belli değildir. 

İlgili düzenleme kanun teklifi olarak olarak verildiğinde detaylar daha da netleşecektir. Ancak şunu söylemek gerekir ki herkese +600 ek gösterge ilavesi mevcut sorunları çözmekten uzaktır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmadan ve aylık bağlama oranları artırılmadan yapılacak düzenlemeler mağduriyetleri gidermeyecektir.

En önemlisi de emekli keseneği matrahına eklenecek en yüksek devlet memuru aylığına uygulanacak oranlar en düşük ek gösterge için 75’ten başlamalı ve kademeli olarak tüm meslek ve sınıfları kapsamalıdır.

Ek gösterge ve katsayı adaletsizliği bütüncül bir yaklaşım ile ele alınmalı, tüm konfederasyonların katılımı ve katkısı ile bu sorun giderilmelidir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.