Öne Çıkanlar İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı ŞOK

Ek Ödeme Uygulaması (9 Şubat 2024)

Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 11 Hizmet Kolu itibariyle uzlaşma ile tanımlanmış ve kamu görevlilerinin geneline yönelik hükümler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenmiştir. 31.08.2023 ve 2023/1 Karar No'lu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı'na ilişkin hükümler 01.01.2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş ve uygulanmaya başlamıştır.

Kamu görevlilerinin geneline yönelik 7. Dönem Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı'nın İkinci Kısım Birinci Bölümü'nün ''Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı'' başlıklı 29'uncu maddesi ''(1) Koruma ve güvenlik görevlisi kadro ve pozisyonlarında bulunan personelin, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 10 puan ilave edilir. Bunlardan silahlı olarak görev yapanların ek ödeme oranlarına ayrıca 5 puan ilave edilir.'' şeklinde düzenlenmiştir.

Koruma ve güvenlik görevlilerine ilave ek ödeme yapılmasına dair hüküm, 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme ile kazanım olarak elde edilmiş ve madde içeriğinde de ''kadro ve pozisyon'' ifadeleri ile koruma ve güvenlik görevlisi sözleşmeli personelin de bu hükümden yararlandırılması sağlanmıştır. İlgili hüküm, 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci Dönem Toplu Sözleşmelerde aynı şekilde devam etmiş, 6'ncı ve 7'nci Dönem Toplu Sözleşmelerde oranı artırılarak uygulanmıştır.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 9'uncu maddesinin 1'inci fıkrasında ''...aynı veya benzer kadro ve görevlerde bulunan personel arasındaki ücret dengesini sağlamak amacıyla, en yüksek Devlet memuru aylığına (ek gösterge dahil), ekli (I) sayılı Cetvelde yer alan kadro ve görev unvanlarına karşılık gelen oranların uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda ek ödeme yapılır.'' ve aynı Ek 9'uncu maddenin 9'uncu fıkrasında ''çeşitli statülerde istihdam edilen sözleşmeli personele çalıştıkları birim ve bulundukları pozisyon unvanı itibarıyla aynı veya benzer unvanlı memur kadrosunda çalışan, hizmet yılı ve öğrenim durumu aynı olan emsali personel için belirlenmiş olan ek ödeme oranını aşmamak üzere, statüleri ile mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dahil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak bu madde hükümleri çerçevesinde, ek ödeme yapılıp yapılmayacağını, yapılacak ek ödeme oranını sözleşme ücreti ile ilişkilendirilmeksizin belirlemeye, Cumhurbaşkanı yetkilidir.'' hükmü yer almaktadır.

Resmi yazıya https://www.memursen.org.tr/uploads/haberresim/2023_3/sozlesmeliekodeme.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.