Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü Mezunları Atama Beklemeye Devam Ediyor

Genel olarak 3301 nitelik kodlu Emlak ve Emlak Yönetimi (MYO) mezunları, birbirinden çeşitli pek çok alanda kendilerine kariyer fırsatları yaratılabileceğini ön görerek bu bölümü okumuştur. Mezunlar için iş olanakları aşağıdaki gibidi:

Bunlar; Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Arsa Ofisi, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Belediyeler ve bünyesinde emlak birimi bulunan tüm kurumlar, başlarda olmak üzere pek çok kurumun emlak birimlerinde iş bulabilirler. Bu iş olanaklarından devlet kurum ve kuruluşlarında bir istihdam olanağı elde edebilmek amacı ile mezunlar Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS'den yeterli bir puan elde etmek ile yükümlüdürler. Bu KPSS puanına göre bir tercih listesi yapılıp illere göre tercihler listelenmektedir. Ancak son yıllarda kamu kurumlarına personel istihdamında azalma emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarını derinden etkilemiştir.

İş yükü yoğunluğu çok fazla olan Tapu ve Kadastro'ya yeterince alım yapılmaması ve yapılmakta olan personel alımlarında 3301 nitelik kodlu emlak ve emlak yönetimi mezunları yerine henüz neredeyse hiç mezunu bulunmayan tapı ve kadastro lisans bölümüne verilen kadrolarımız nedeniyle hem kadrolar boş kalmıştır hem de 60-61 gibi puanlarla yerleşenler olmuştur.

35 bini aşkın mezunu bulunan emlak ve emlak yönetimi mezunları 2002 yılından beri bizleri kabul eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün son alımlarında yok denecek kadar az kadro verilmesinden dolayı 80-85-90 puanlarla atanamamıştır ve büyük üzüntü duyulmuştur. emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün öz evlatlarıdır.

Yüksek sayıda büro personeli ataması beklediğimiz toplu sözleşme kazanımı olan 13. madde ne zaman hayata geçecektir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel İhtiyacı

MADDE 13- (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün personel ihtiyacının döner sermaye bütçesinden karşılanmasına yönelik çalışma yapılacaktır.

Öte yandan her iki ilçeye bir memur bile düşmeyen Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün ciddi personel ihtiyacı olmasına karşın personel alımı yapılmaması, bölümde ciddi yığılmaya neden olmuştur. Gerek sosyal medyada gerek kurumlara ve gerekse de milletvekillerimize sesimizi duyurmaya çalışmaktayız. Meslektaşlarımız ile bu mücadelenin hakkını mutlaka vereceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.