Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Toplantı Tutanağı

4688 Sayılı kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun 22'nci maddesi gereğince Bakanlığımız toplantı salonunda Büro Memurları Sendikası Başkanlığı temsilcilerinin de katıldığı Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Toplantısı 16 Ekim 2023 tarihinde saat 14.00'te yapılmıştır.

Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatında çalışan personele yönelik sendika temsilcilerinin talepleri doğrultusunda 16 Ekim 2023 tarihinde yapılan Kurum İdari Kurulu Toplantısı'nda gündem maddeleri görüşülmüş aşağıdaki kararlar alınmıştır.

A- Gündem Maddeleri

Madde 1- Bakanlığımız bünyesinde görev yapan ve gerekli şartları taşıyan personele Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Kadrosunun verilmesi yetkili sendika tarafından talep edilmiştir.

Madde 2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesine göre ilk dört dereceli kadrolara derece yükselmesinde süre kaydı aranmaksızın yapılacak atamalar sadece yönetici kadroları ile sınırlı tutulmakta olup söz konusu uygulamanın diğer personeli de kapsayacak şekilde genişletilmesi yetkili sendika tarafından dile getirilmiştir.

Madde 3*- Antrenörlere 2023 yılına kadar kıyafet yardımı yapılabilmekte iken, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 23.08.2022 tarihli ve 5434115 sayılı yazısında, antrenörlere kıyafet yardımı yapılmasının kanuni alt yapısının bulunmadığı gerekçesiyle mümkün olmadığı belirtilmiş ancak sporu destekleme ve özendirme amaçlı ücretsiz eşofman ve spor malzeesi dağıtımı yağan Bakanlığın kendi personeli ve sporun ana öznesi antrenörlere de kıyafet yardımında bulunması yetkili sendika tarafından talep edilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.