Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

GYS-UDS Konulu Yazı (19 Ocak 2024)

Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kızıl ve Kaan Çetinbaş imzalı resmi yazıda ''4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun 22'nci maddesi gereğince Bakanlığınız ve Sendikamız arasında Kurum İdari Kurulu Toplantısı 16 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşerek tutanak altına alınmıştır.

Bu hususta, Bakanlığınız görevde yükselmeye tabi kadrolar (Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunanların Genel İdare Hizmetleri Sınıfı görevde yükselme sınavı ile geçişlerine imkan sağlayacak şekilde) ile unvan değişikliğine tabi kadrolar için 2024 yılı içerisinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmasına karar verilmiştir.

Bu itibarla, 20 Ekim 2019 tarih ve 30294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği incelendiğinde, ilan edilecek görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında yer alan kadrolara başvurabilmek için öncelikle ''Bakanlık kadrolarında çalışıyor olmak,'' ile ''en az 2 yıl süreyle söz konusu kadrolarda asaleten çalışmış olmak'' şeklinde şartlar yer aldığı görülmektedir.

Bilindiği üzere, 19 Ocak 2023 yılında yayımlanan 7433 sayılı Kanun çerçevesinde 450 binin üzerinde sözleşmeli personel kadroya geçirilmiş bulunmaktadır. Bu kanunda yer alan düzenlemelerde ''Bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, ilgili mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizet süreleri öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir.'' hükmüne yer verilmek suretiyle, önceki sözleşmeli statüde geçen hizmetler memuriyette geçirmiş sayılmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği bu haliyle ele alındığında, yalnızca kadroda memur statüsünde geçen hizmetleri esas aldığı görülmektedir. 7433 sayılı Kanunla, sözleşmeli statüde geçen hizmetler de Yönetmeliğinin kadroya geçen sözleşmeli personelin geçmiş hizmetlerini de esas alan ve değerlendirecek şekilde değiştirilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Bu itibarla, yukarıda açıkladığımız gerekçelerle Bakanlığınız Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin ivedi olarak yenilenmesi hususunun Makamlarınızca değerlendirilerek, sonucundan 4688 sayılı Kanunun 19/f maddesi hükmü uyarınca Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ve talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.