Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar

Hafta Sonu Rutin Çalışma (5 Mart 2024)

Genel Başkan Yusuf Yazgan ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kızıl imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınız personeli kamu çalışanlarından Sendikamız Genel Merkezine iletilen bilgilerde, Bakanlığınız bazı birimlerinde 657 4/B sözleşmeli olarak normal devlet memuru mesaisine göre görev yapmakta olan personelin hafta sonlarının izin günü olması gerekirken; rutin çalışma mesaisi olarak uygulandığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 128'inci maddesinde ''Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişlerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür.

Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir. (Ek cümle: 7/5/2010-5982/12 md.) Ancak, mali ve sosyal haklara ilişkin toplu sözleşme hükümleri saklıdır.

Üst kademe yöneticilerinin yetiştirilme usul ve esasları, kanunla özel olarak düzenlenir.'' hükmü yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.